Celebrul avocat clujean Gheorghiță Mateuț confirmă afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă cu privire la semnarea unui raport care a stat la baza deciziei din 2012 prin care s-a atestat faptul că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat. Mateuţ neagă însă că s-ar fi întâlnit cu Ghiţă cu ocazia semnării raportului.
„Vreau să se lămurească mai multe din aspectele care privesc lucrarea de doctorat. În primul rând, eu am semnat acel raport la Cluj. Raportul a fost și este la cel care l-a întocmit, la profesorul Gabriel Boroi, acum rector al Facultății de Drept Titulescu. Pe acel raport, care certifica faptul că lucrarea este una științifică, a semnat și doamna profesor Dumitra Popescu. Toți trei, eu, împreună cu cei doi, am citit lucrarea și am semnat raportul. Nici nu ne-am gândit atunci la plagiat și nu era de datoria noastră să verificăm acest aspect. În opinia mea, acea lucrare nu e un plagiat, pentru că are multe elemente de noutate în materia de Drept Penal. Atunci, în 2011, cei de la Universitatea de Vest Timișoara (UVT) au fost cei care au cercetat lucrarea din acest punct de vedere. Toți cei care au făcut parte din Comisie au folosit un alt soft și nu au ajuns la concluzia că e plagiat, deși am înțeles ulterior că au existat câteva dubii cu privire la anumite aspecte din teză. Rectorul Gabriel Boroi a fost cel care ne-a ales, pe mine și pe doamna Dumitra Popescu, care este o somitate în materie”, declarat avocatul Mateuț pentru evz.ro.
Deputatul Sebastian Ghiţă a depus la Parchetul General un autodenunț, în care susține că, împreună cu fostul ministru Mihnea Costoiu, ar fi dus raportul gata întocmit la Cluj, cu un avion privat, pentru a fost semnat de avocatul Gheorghiță Mateuț.
Totuşi, decât perspectiva sumbră cu statui Kovesi în pioasă amintire a eficienţei record DNA, mai amuzant în postromânism ca partidele caută nu idei electorale ci candidaţi mediatizabili, când se poate înviora uşor electoratul relansând adâncirea luptei pt descurajarea coruptiei: lungirea pedepselor, confiscări imediate, renunţarea la cota unica de impozitare dupa ce bogaţii au ratat achiziţionarea Cuminţeniei, TVR Cultural şi ICR cum au fost, initiere TVR Didactic in slujba Diasporii, Arte TV si RAI 5 preluate in RO, Muzeu de Istorie functional, noul Muzeu al Literaturii si, poate, mansardele memoriale bucurestene Eminescu, Iorga si Eliade, plus biblioteci de cartier bine dotate, macar pt pensionari…