Avocatul Gheorghe Piperea anunță că va încerca să blocheze în justiție o eventuală candidatură a lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei, la fel cum a reușit să blocheze în 2016 candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4. Piperea se bazează pe faptul că fostul președinte a fost declarat, în prima instanță, colaborator al Securității.

„În această seara (n.r. 28 iulie), T Băsescu, alias Petrov, a declarat că intenționează să candideze la Primăria Generală a Capitalei.

În 2016 l-am oprit din cursă pe Piedone, pe cale judiciară.

Anul ăsta o să îl opresc pe Petrov. Tot în justiție.

Reamintesc că T Băsescu a fost, oficial, declarat turnător al Securității. Asta îl face automat vinovat de fals în acte publice, întrucât anul trecut, ca să devină europarlamentar, a trebuit să declare că nu a fost securist. De altfel, a mințit și a falsificat astfel de declarații timp de zeci de ani, de când tot poluează establishmentul politic de la noi. Iar o asemenea “calitate” nu îi permite candidatura la o asemenea demnitate.

Statul de drept se construiește și prin procese de acest gen și presupune ca personajele notorii în societate, la un moment dat, să aibă decența de a respecta legea și bunele moravuri. Știu că nu e cazul cu Petrov, motiv pentru care procesul de contestare a candidaturii sale să fie inevitabil”, scrie Piperea pe Facebook.

Fostul președinte al României, eurodeputatul Traian Băsescu, a declarat, marți seara, că a discutat cu liderul PMP, Eugen Tomac, să aibă în vedere candidatura sa la Primăria Capitalei la alegerile locale din toamna acestui an.

1 COMENTARIU

  1. Si brudascu a fost si turnator si colaborator cu stat de piata la securitate si cu avantaje mari si n a avut nici o problema sa l puna vadim deputat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here