Potrivit unui anunț făcut de instituția Avocatul Poporului, instituția recomandă directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Tiberiu Ungureanu, să respecte normele minime obligatorii privind condiţiile de cazare a persoanelor private de libertate din cadrul Penitenciarului Gherla – Secţia exterioară Cluj, prin asigurarea suprafeţei minime de 4 mp/deţinut. De asemenea, potrivit recomandării postate pe site-ul AP, se mai propune luarea măsurilor care se impun cu privire la angajarea unor medici şi aprovizionarea cu medicamente de bază pentru combaterea infecţiilor respiratorii sezoniere.

Printr-o petiţie din 20 ianuarie, o deţinută la Penitenciarul de femei Gherla – Secţia exterioară Cluj a sesizat mai multe aspecte privind încălcare anumitor drepturi.

AP a efectuat o anchetă. Cu ocazia audierii, femeia şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la supraaglomerare.

Referitor la camera de deţinere, AP a constatat că pe 30 ianuarie erau şapte deţinute într-o cameră de 15,76 mp.

În urma discuţiei avute cu conducerea penitenciarului, a reieşit că, din 3 februarie, Penitenciarul Gherla – Secţia exterioară Cluj se confruntă cu lipsă de personal medical – medici, în prezent asistenţa medicală fiind asigurată de cinci asistenţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here