O firmă patronată de avocatul turdean Ucu Faur câștigă pe bandă rulantă contracte de la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru construirea de săli de sport în localități cu număr mic de locuitori. Ucu Faur este și șeful masonilor din România. El a preluat firma Indprodcom de la Alexandru Pârjol, un băimărean originar din Turda care a fost condamnat pentru corupție într-un dosar cu fonduri europene. Pârjol a rămas în cadrul firmei preluate de avocatul turdean pe postul de director.

Firma INDPRODCOM SRL a declara pe anul 2018 o cifră de afaceri în valoare de 2,9 milioane de lei, un profit de un milion și 3 angajați. Alexandru Baban este administrator, iar unicul acționar figurează Ucu Faur.

Firma a fost înființată în 1999 de Adela și Alexandru Pârjol, în 2017 Ucu Faur cumpără acțiunile lui Alexandru Pârjol, iar în februarie 2019, turdeanul achiziționează și restul acțiunilor deținute de Adela Pârjol.

”SC Indprodcom – S.R.L. având capital social de 1.100 lei va funcționa în continuare cu asociat unic, structura capitalului social după cesiune și cota de participare la beneficii și pierderi este următoarea: Dl Faur Ucu Mihai deține 110 părți sociale cu valoare nominală de 10 lei fiecare și participarea la beneficii și pierderi de 100%.

Celelalte clauze ale actului constitutiv rămân nemodificate și își păstrează valabilitatea, prezenta hotărâre modificând actul constitutiv în mod corespunzător și fiind parte integrantă din acesta. Redactata azi, 18.02.2019, în 3 exemplare originale”, se arată în Monitorul Oficial.

După câteva luni de la cumpărarea tuturor acțiunilor, Indprodcom SRL primește patru contracte de la Compania Națională de Investiții pentru construirea de săli de sport. Valoarea totală a contractelor este de 31.551.195 de lei, fără TVA (peste 6,7 milioane de euro).

Este vorba despre contractele: Sală de sport școlara 102 locuri-combustibil solid, localitatea Moisei, județ Maramureș (5.851.196 de lei valoare contractuală), Sală de sport cu tribună 180 locuri, str.Firizei, nr.4, localitatea Jibou, județul Sălaj (6.898.220 de lei, fără TVA, valoare contractuală), Sală de sport școlară, localitatea Mădăraș, str. Ardudului, nr. 42, oraș Ardud, județul Satu Mare (5.850.001 de lei, fără TVA, valoare contractuală), Sală de Sport cu tribună 180 locuri, localitate Bobota, județul Sălaj (7.101.777 de lei, fără TVA, valoare contractuală), Proiectare, fază adaptare la amplasament și asistență tehnică din partea proiectantului și execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții „Sala de sport școlară, Localitatea Făgăraș, strada Vasile Alecsandri, nr 13, Județul Brașov (5.850.001 de lei, fără TVA, valoare contractuală).

Firma lui Ucu Faur are aceeași adresă de sediu social cu cea a societății ÎNTREPRINDERE MONTAJ INSTALATII (IMI) SA, patronată de Adela Pârjol care deține acțiuni împreună cu Alexandru Pârjol. Firma este în insolvență, iar de procedură se ocupă CITR. Printre creditorii firmei care așteaptă să recupereze bani de pe urma acestei societăți se numără firma lui Ucu Faur, SC INDPRODCOM, și SC POTAISSA & CO IMPEX controlată de Adela și Alexandru Pârjol.

Cererea de insolvență, făcută la cererea debitorului, a fost făcută la sfârșitul anului 2017.

Contactat de reporterul Gazeta de Cluj, Ucu Faur a spus că nu știe detalii despre activitatea firmei.

”Eu nu știu multe detalii despre activitatea firmei, doar îmi iau dividentele. Vă rog să îl contactați pe domnul Pârjol. El este directorul firmei”, a declarat Ucu Faur.

Ulterior, Alexandru Pârjol nu a făcut nicio declarație în pofida faptului că a fost înștiințat prin secretara firmei.

După ce a fost condamnat, fostul asociat al lui Ucu Faur s-a retras din afacere

Înainte ca firma IMI SA să intre în insolvență, Alexandru Parjol a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj într-un dosar de corupție.

Alexandru Pârjol

”Admite apelurile declarate de DNA-ST Cluj şi Consiliul Local al comunei Rozavalea împotriva sentinţei penale nr.2073 pronunţată la 12 septembrie 2014 de Judecătoria Baia Mare pe care o desfiinţează în latura penală în ce priveşte neaplicarea pedepselor accesorii şi în latura civilă a cauzei şi pronunţând o nouă hotărâre: Aplică inculpaţilor VIŞOVAN G. GHEORGHE, MEZEI A. IOAN şi Pârjol Alexandru pedepsele accesorii prev.de art. 65 al.1 rap.la art. 66 lit.a,b şi g C.penal. Admite acţiunea civilă formulată de CL al comunei Rozavalea şi obligă pe inculpaţii VIŞOVAN G. GHEORGHE, MEZEI A. IOAN şi Pârjol Alexandru, în solidar şi cu partea responsabilă civilmente S.C. IMI SA Baia Mare la despăgubiri civile în sumă de 3.630.446 lei (3.526.235 lei + 104.211 lei). Constată că prejudiciul în sumă de 3.630.446 lei cauzat părţii civile MA şi DR-A de P pentru DR şi P a fost recuperat integral. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate. 2. Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii VIŞOVAN G. GHEORGHE, MEZEI A. IOAN şi Pârjol Alexandru. Obligă inculpaţii să plătească câte 1.500 lei fiecare cheltuieli judiciare în favoarea statului, restul cheltuielilor rămânând în sarcina acestuia. Definitivă”, arată soluția pe scurt a instanței.

Pârjol a fost implicat în scandalul alimentării cu apă din localitatea Rozavlea, în urma căruia comuna a primit interdicție la finanțări europene.

În aprilie 2010, DNA a pus sechestru pe unele bunuri mobile și imobile ale lui Gheorghe Visovan (fost primar în Rozavlea), inspectorului de șantier Ioan Mezei și ale lui Alexandru Pârjol, precum și ale “părții responsabile civilmente”, firma IMI SA, pentru un prejudiciu de peste 1,4 milioane de lei. Cei trei au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție, Pârjol fiind acuzat de “complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor”.

Câteva milioane de euro pentru Pârjol

În 2018, IMI SA a primit de la Compania Națională de Investiții contracte în valoare de câteva milioane de lei pentru construcția de săli de sport în localitățile Gurasada şi Sălaşu de Sus (judeţul Hunedoara) și în Negreni (județ Cluj).  În 2017 pentru edificarea altor săli de sport în Horezu, Vârșolț și Ruscova, dar și pentru construcția unui bloc de locuinţe în Baia Mare, iar în 2016 alte câteva contracte cu Transgaz şi primării din Transilvania, banii de pe urma contractelor publice ajungând la aproximativ 14 milioane de euro. 

Șeful masonilor din România

Ucu Faur este de profesie avocat și fost membru PSD. În urmă cu câțiva ani a fost ales Mare Maestru al Marii Loji Naţionale Unite din România. Acesta, mason de gradul 33, este considerat unul din cei mai bogați oameni din Turda. Este autor şi coautor al mai multor lucrări ştiinţifice, este laureat al Academiei Internaţionale Mihai Eminescu şi membru fondator al ADED (Academia pentru Dezvoltarea Europeană Durabilă)”, informează Biroul de Presă al Marii Loji Naționale Unite din România.

Ucu Faur

Avocatul clujean este cunoscut în județ mai mult pentru averea sa decât pentru activitatea în masonerie. În anul 2009, Turda News scria despre Mihai Faur, zis Ucu, că i-a dat bani împrumut însuși directorului Camerei de Comerț și Industrie Cluj, Ștefan Dimitriu, 600.000 lei, pe când acesta era coordonator al campaniei pentru alegerile europarlamentare în judeţul Cluj. În declaraţia de avere, depusă în calitate de candidat la europarlamentare, Ucu Faur a mai trecut un împrumut acordat unui SRL, la care era acţionar, în cuantum de 244.500 lei.

1 COMENTARIU

  1. Băieți ‘buni” masonii ăștia – până și faciesul li se schimbă. Sinistru personaj. La gradul 33 știe în fine cui se închină cu adevărat (Lucifer).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.