Axente Husar, fostul consilier judeţean din partea PP-DD este şeful de la Pază şi Protecţie Cluj SRL, instituţie subordonată Consiliului Judeţean. Iar din februarie este posesorul sentinţei definitive din partea ÎCCJ că a făcut poliţie politică. Nu era un secret pentru nimeni că directorul„Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP)” a fost securist, însă nu poate fi acuzat de fals în declaraţii că s-a declarat, pe proprie răspundere, angajat al fostei Securităţi înainte de 1989 (şi recuperat în SRI după 1989). Husar a lucrat în serviciul economic.
S-a cerut demisia lui Husar
Tinerii liberali clujeni îi solicită public lui Axente Husar demisia din toate funcţiile publice deţinute în prezent. Demersul tinerilor liberali vin după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit definitiv faptul că directorul societăţii „Pază şi Protecţie Cluj”, Axente Husar, fost ofiţer al Securităţii şi până în anul 2010 al SRI, a făcut poliţie politică. ”Drept urmare, îi solicităm public demisia, atât din funcţia de director al societăţii „Pază şi Protecţie Cluj” cât şi din cea de membru în consiliul de administraţie al Turda Salina Durgău SA. Societatea „Pază şi Protecţie Cluj”, arată TNL Cluj.
De asemenea, membrii PSD susţin că Husar nu mai poate sta în fruntea acestei societăţi deoarece este incompatibil atât din punct de vedere moral cât şi administrativ după ce a primit verdict de poliţie politică de la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Astfel, prin intermediul unui comunicat de presă, social-democraţii clujeni îşi motivează solicitarea prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a respins recursul intentat de Husar, decizând că acesta a făcut poliţie politică.
”Dl. Axente Husar trebuie să demisioneze din funcţia de administrator al societăţii Pază şi Protecţie Cluj S.R.L. După ce Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii i-a dat, în 2012, verdict de poliţie politică, fiind definit drept lucrător al Securităţii în sensul legii nr. 293/2008, în 2013 a pierdut şi contestaţia în instanţă a verdictului CNSAS, la Curtea de Apel Bucureşti, prin decizia nr. 484/24.02.2016, în final, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au respins definitiv şi recursul, ceea ce demonstrează că Axente Husar a fost angajat al fostei Securităţi şi că a făcut poliţie politică.
În acest context, PSD Cluj consideră că dl. Axente Husar trebuie să demisioneze imediat din funcţia de administrator al societăţii Pază şi Protecţie Cluj S.R.L verdictul ÎCCJ şi decizia CNSAS făcându-l incompatibil atât din perspectivă morală cât şi administrativă, pentru că afectează grav imaginea instituţiei Consiliului Judeţean Cluj”, argumentează social-democraţii clujeni.
Dupa ce membrii PSD şi PNL au solicitat demisia lui Axente Husar, Consiliul Judeţean a aprobat revocarea din funcţie a acestuia. Astfel, mandatul lui Husar de administrator al Pază şi Protecţie SRL va fi anulat începând cu data de 6.04.2016. Consiliul Judeţean consideră necesară revocarea mandatului de administrator al Pază şi Protecţie S.R.L al lui Axente Husar
Demisia de onoare : ”Nu accept sa fiu dat afară, de-aia mi-am şi dat demisia”.
Înainte ca Axente Husar să fie revocat din funcţie, acesta şi-a dat demisia în data de 22.03.2016 din calitatea de administrator al firmei PAZĂ ŞI PROTECŢIE SRL Cluj. Fostul securist îşi menţine punctul de vedere şi spune Consiliul Judeţean nu l-a sprijinit, chiar dacă performanţele sale au fost vizibile.
„Când a fost Seplecan la conducere, am fost susţinut, acuma, Consiliul Judeţean nu m-a sprijinit deloc. Se pare că nu performanţa contează. Nu accept sa fiu dat afară, de-aia mi-am şi dat demisia”, a declarat Husar.
Însă, Axente Husar e optimist şi declară că va continua cu politica:
„Nu e capăt de lume. Drumul nu se opreşte aici, voi continua cu politica”.
Vremea lui Seplecan a fost, acum e vremea lui Mînzat
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, nu comentează performanţele pe care Husar consideră că le-a atins:
”Nu comentez managementul domnului Husar. Oricum, a redus pierderile societății, atâta tot”, a declarat Marius Mînzat.
Referitor la declaraţia pe care Husar a dat-o în legătura că a primit sprijin din partea Consiliului Judeţean doar pe vremea lui Seplecan, Marius Mînzat vine cu replica:
”Pe vremea lui Seplecan, a fost. Pe vremea lui Mînzat, nu mai e”, adaugă preşedintele CJ.
Întrebat cine va ocupa noua funcţie de administrator al societăţii, Mînzat ne spune că acest aspect se va comunica la momentul potrivit şi se va adopta printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean.