Pe data de 26 ianuarie 1918, la Scornicești județul Olt s-a născut Nicolae Ceaușescu.

Acesta a ocupat funcția de Secretar General al Partidului Comunist Român din anul 1965 până în 1989. Nicolae Ceaușescu a fost primul președinte din istoria României, funcție înființată și preluată în anul 1974.

Nicolae Ceaușescu este unul dintre cele mai controversate personaje din istoria recentă a României, a primit peste 30 de premii și distincții naționale și internaționale, majoritatea contestate, a fost secretarul Uniunii Tineretului Comunist (UTC), și subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii. Fostul conducător a avut și grade militare, fiind general și ministru adjunct la Ministerul Apărării Naționale și Șef al Direcției Superioare Politice a Armatei, deși nu a făcut armata.

Ceaușescu, a făcut și pușcărie, la Doftana, Jilava, Caransebeș și Văcărești pentru propagandă și activități comuniste. Între perioadele de încarcerare, acesta a cunoscut-o pe Elena Ceaușescu, tot propagandistă comunistă, care urma să ajungă prima doamnă a țării.

Pe lângă toate aceste aspecte, Ceaușescu s-a întâlnit la București cu primul președinte american care a ajuns în România, Richard Nixon și s-a plimbat cu Regina Elisabeta a II-a a Angliei în decapotabilă. Nicolae Ceaușescu, a fost executat în urma unei hotărâri a Tribunalului Militar de la Târgoviște pe data de 25 decembrie 1989, în urma manifestărilor de stradă care au dus la căderea regimului acestuia.

Citește și: Cămașa cu „buzunar” a lui Cîmpeanu – echivalentă cu Elena Ceaușescu jucând volei în papuci cu toc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here