Banca Europeană de Investiții ia în calcul acordarea unei finanțări masive pentru edificarea Spitalului Regional Cluj, după ce a acordat un credit de 250 de milioane de euro pentru construirea Spitalului regional Iași, care se află într-o fază mai avansată a proiectului.

„Împrumutul BEI pe termen lung, în valoare de 250 milioane euro, la care se adaugă sprijinul consultativ și tehnic semnificativ, va susține construcția noului Spital Regional Iași și va asigura servicii de sănătate îmbunătățite, moderne și eficiente pentru milioane de oameni din nord-estul României. Noul obiectiv va facilita accesul pacienților la tratamente de specialitate și va aduce beneficii și educației medicale pentru generațiile viitoare de doctori”, a declarat Christian Kettel Thomsen, Vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții, responsabil de operațiunile de creditare în România.

Împrumutul pentru spitalul din Iași a fost acordat pe o perioadă de 27 de ani și reprezintă cel mai mare sprijin acordat până acum de BEI pentru sistemul de sănătate din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here