Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a deschis un sediu în Cluj Napoca, primul de acest fel în România.

Biroul BERD de la Cluj-Napoca va sprijini în principal IMM-urile din regiune cu consiliere, training şi acces la finanţare. Prin intermediul programului Advice for Small Businesses (ASB), finanţat în România de Uniunea Europeană şi BERD, instituţia financiară a oferit deja sprijin pentru mai mult de 900 de IMM-uri româneşti, inclusiv lideri regionali de business precum Arobs, Ciserom şi Unilact.

„Deschiderea noului nostru birou de la Cluj-Napoca confirmă angajamentul nostru faţă de România. Am sprijinit sute de companii din România prin investiţii directe şi indirecte, precum şi prin proiecte de consiliere, şi acum vrem să ne creştem sprjinul pentru afacerile din Transilvania”, a declarat Charlotte Ruhe, Managing Director la BERD pentru Europa Centrală şi de Sud-Est.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist şi a le ajuta să facă tranziţia la economia de piaţă. În ultimii ani, BERD a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi Orientul Mijociu.

În România, unde BERD este un investitor major, Banca se concentrează asupra finanţării infrastructurii, creşterii productivităţii şi consolidării sectorului financiar. Până în prezent, BERD a investit aproape 9,7 miliarde de euro în economia românească prin intermediul a 488 de proiecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here