Afacerile lui Iulian Dascălu, dezvolator imobiliar și patronul Iulius Mall din Cluj Napoca, sunt finanțate printr-o serie de credite contractate de la Banca Internaţională de Investiţii, înfiinţată ca bancă a CAER (fostul spaţiu economic comunist), controlată în prezent de Vladimir Putin.

Potrivit unei analize făcute de adevărul.ro, printre investiţiile băncii rusești în România, până la finalul lui 2018, se numără şi un împrumut încheiat în iulie 2017, de 20 de milioane de euro, pentru companiile dezvoltatorului imobiliar Iulian Dascălu, bani care, potrivit BII, aveau ca destinaţie „finanţarea pe termen lung a centrelor comerciale din România”. La acest împrumut, acordat pe zece ani, a participat şi Erste Bank. 

Antreprenorul ieşean Iulian Dascălu, cel care controlează grupul Iulius, este unul dintre numele importante ale pieţei imobiliare locale, dezvoltând de-a lungul timpului atât centre comerciale cât şi clădiri de birouri. În 2017, antreprenorul a vândut fondului de investiţii Atterbury Europe, 50% din reţeaua de malluri Iulius şi din ansamblul multifuncţional Palas Iaşi, într-o tranzacţie de tip joint-venture (Iulius şi Atterbury Europe au înfiinţat un fond financiar comun, cu cote egale de participare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here