Un bărbat din alba a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru că și-a biciuit fetițele de 6, 8 şi 11 ani care au vopsit un câine.

Potrivit motivării sentinţei, în luna iulie 2019, bărbatul le-a bătut pe fetiţe cu biciul pentru că a găsit câinele „murdar pe picioare cu o culoare albastră”, iar în timp ce le lovea le-a spus „vă bat până vă omor”, „dacă mâine vine poliţia vă omor”, însă din declaraţiile martorilor a rezultat că acesta le agresa pe fete în mod repetat şi le înjura, iar pe mama lor o împiedica să le ajute în aceste situaţii.

„Din probele administrate în cauză rezultă că inculpatul nu se ocupă de îngrijirea minorelor, le neglijează, (…) le înjură frecvent pe acestea şi le vorbeşte urât numindu-le <proastelor şi nebunelor>, le agresează fizic în mod repetat lovindu-le cu biciul pe care-l ţine în casă în scop de intimidare şi le ameninţă cu acte de violenţă şi cu moartea. Inculpatul are frecvent stări de nervozitate necontrolată şi nemotivată pe fondul cărora se manifestă agresiv faţă de cele trei minore, creând în familie un sentiment de teamă, astfel încât mama minorelor nu intervine de frică, cu atât mai mult cu cât este şi ea agresată fizic, sau este împiedicată de inculpat să intervină, cum s-a întâmplat în data de 22.07.2019 când a fost izolată afară, inculpatul închizând uşa pentru a rămâne singur cu minorele şi a le agresa fizic”, se arată în motivarea sentinţei.

Psihologii care le-au evaluat pe fete au stabilit că prin agresiunile la care au fost supuse, fetelor le-a fost pusă „în primejdie gravă dezvoltarea morală, fizică şi intelectuală (…) acestea prezentând semne ale abuzului fizic şi emoţional şi ale neglijării, ce le-a provocat deja tulburări comportamentale şi emoţionale, cu efecte asupra dezvoltării lor”.

Pe lângă condamnarea la 6 ani şi 10 luni de închisoare cu detenţie, instanţa a dispus ca bărbatul să le plătească celor trei fetiţe câte 30.000 de lei, daune morale.

Sentinţa Judecătoriei Aiud nu este definitivă, bărbatul având dreptul să facă apel, la o instanţă superioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here