Ioan Claudiu Mihai e un bărbat din Dej-Triaj, om muncitor, în vârstă de patruzeci de ani şi tatăl a şapte copii, care face zilnic naveta câteva zeci de kilometri până la multinaţionala din Cluj-Napoca unde este angajat. Luni 23 iulie, aflat la I.M.L.Cluj, acesta povesteşte că a fost înjunghiat, în zona spatelui, de către fostul ginere după ce a refuzat să-i înapoieze o boxă pe care tânărul i-o împrumutase mai demult, pentru o perioadă mai lungă – dar s-a răzgândit, s-a întors înainte de termen şi i-a cerut-o înapoi. Acum, cei doi bărbaţi implicaţi în conflict au depus unul împotriva celuilalt plângere pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe.

 

Claudiu, bărbatul de patruzeci de ani din Dej-Triaj îmi arată bandajul care acoperă rana produsă de cuţitul fostului său ginere, Adi, al cărui copil făcut de acesta cu fiica lui tot el îl creşte. Asta, pe lângă faptul că în afară de fiica lui mai are şase copii, aflaţi cu toţii în grija sa, pe care-i întreţine din salariul de muncitor, navetist la o multinaţională. Îmi mărturiseşte, cu o figură de înmormântare, că totul s-a petrecut sâmbătă seara, la domiciliul său: „A venit la mine acasă pentru că avea o boxă pe care mi-o împrumutase şi eu i-am zis să mi-o mai lase puţin, dar el n-a acceptat acest lucru. Apoi a început să mă înjure de mamă, de tată, de copii aşa că l-am scos afară din casă şi am chemat poliţia. Dar, în încelştarea cu el, fiind şi băut, nu am realizat că Adi mă înjunghiase în spate, iar poliţiştii, chemaţi de vecini au observat rapid acest lucru. Aceştia m-au dus imediat la Spitalul Municipal din Dej, unde medicii mi-au acordat primul ajutor şi mi-au cusut rana cu unsprezece copci”. Nu apucă să-şi încheie fraza şi este poftit în cabinetul de consultaţii. Se întoarce după scurt timp cu un certificate în care nedicii i-au recomandat între opt şi nouă zile de îngrijiri medicale. Explică apoi acesta, cu glas tunător, aflat pe picior de plecare: “Mă duc în tribunal cu Adi, ca să nu rămân de prost, că cine îmi mai creştea copiii – inclusiv pe cel al lui, cu fata mea – dacă individual mă omora? A avut boală că l-am dat afară din casă, dar asta a fost pentru că e un om fără cuvânt. Oricum, poliţia din Dej aşteaptă certificatul meu şi de aici mă duc glonţ la ei ca să îl prezint”.


“La nivelul municipiului Dej – Biroul de Investigaţii Criminale – ambele părţi implicate au depus plângere privind infracţiunea de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută de Codul penal. Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea exactă a stării de fapt, în vederea luării măsurilor legale care se impun”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

1 COMENTARIU

  1. Informatia este gresita,
    Dl Clau-Clau Mihai( asa i spunem noi) este tatal a 8 copiii unul major facut cu Floricia de pe str Marului( stie ea…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here