arest

Magistrații de la Tribunalul Cluj au dispus menținerea măsurii arestului preventiv împotriva lui Dumitru Bilan și Mihai Dumitru, cercetați pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, după ce ar fi atacat un curier pe o stradă din municipiul Gherla și i-ar fi sustras o borsetă în care se aflau 2.850 de lei.

„În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b rap. la art. 205 alin. 4 şi 7 rap. la art. 203 alin. 5 Cod Procedură Penală, respinge ca nefondate contestaţiile formulate de către inculpaţii B D şi D M, ambii aflaţi în prezent în Penitenciarul Gherla, împotriva încheierii penale nr. 45/07.12.2022 a Judecătorului de cameră preliminară de la Judecătoria Gherla, pronunţată în dosarul nr. 4162/235/2022/a1.3. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod Procedură Penală obligă inculpaţii contestatori să plătească în favoarea statului cheltuieli judiciare în sumă de câte 300 lei fiecare. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 14 decembrie 2022.”, se arată în soluția pe scurt a instanței.

Cei doi bărbați au fost arestați preventiv pentru 29 de zile, la data de 15 septembrie 2022.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Gherla, anunțau în toamna acestui an că au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a doi bărbați, din orașul Pantelimon și municipiul București, cercetați pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

„La data de 8 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla au fost sesizați de către un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, despre faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 13.40, în timp ce desfășura activități profesionale de tip curierat pe strada 1 Decembrie, aflat în interiorul autovehiculului, ar fi fost abordat de doi bărbați, care, prin amenințări cu acte de violență, i-ar fi sustras o borsetă în care se aflau 2.850 de lei.”, au informat anchetatorii.

Bărbații au fost vizați de percheziții domiciliare

La data de 14 septembrie a.c., polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare la locuințele celor doi bărbați în vârstă de 43 și 39 de ani, reușindu-se recuperarea în totalitate a prejudiciului cauzat.În baza probatoriului administrat, față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Activitatea de documentare a activității infracționale a fost derulată cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, UTAI Cluj și polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Citește și: Tânărul din Cluj-Napoca, dat dispărut de familie, a fost găsit spânzurat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here