Bărbatul care a murit după o intervenție a Poliției în Argeș a avut o moarte violentă, în urma asfixiei mecanice, după comprimarea gâtului și toracelui, a declarat duminică dimineață, medicul șef legist din Argeș, Dan Manu.

Acesta a declarat că, în urma autopsiei efectuate sâmbătă dimineață, rezultatele preliminare arată că „că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politreaumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, prin comprimarea părților moi ale gâtului și ale toracelui”.

Medicul legist a precizat, răspunzând la o întrebare, că bărbatul nu a murit de infarct. De asemenea, a precizat Dan Manu, acesta avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

Medicul legist a spus că urmează să fie făcute și alte analize în acest caz: „Sunt prelevate probe biologice care merg la microscop, la laboratoarele noastre”.

Marius Ștefan, prim procuror al Parchetului Argeș a spus, în aceeași conferință de presă, că au fost efectuate cercetări la fața locului și au fost audiate persoanele care erau acolo la momentul incidentului, inclusiv polițiștii.

Un bărbat de 63 de ani din Pitești a murit la scurt timp după ce a fost imobilizat de polițiști pe motiv că refuza să plece de la terasa unui restaurant cuprins de incendiu. În imaginile apărute în presa locală se poate vedea cum bărbatul a fost trântit de polițiști cu fața la pământ.

Parchetul face cercetări pentru purtare abuzivă și ucidere din culpă, iar ministrul de Interne, Lucian Bode, se declară „convins că se va face urgent lumină în acel caz şi se va stabili cine se face vinovat de moartea bărbatului”.
Incidentul a avut loc vineri, la un restaurant din Autogara Sud din Piteşti. Friteuza din restaurant a luat foc, iar în urma apelurilor la 112 acolo au fost trimise echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Ambulanţă şi Poliţie.
În imaginile difuzate de epitesti.ro se poate vedea cum la un moment dat bărbatul, care nu voia să plece de la terasă, este împins de un polițist, care îl trântește la pământ, în timp ce un alt agent îl înjură. În imagini pot fi văzuți apoi mai mulți polițiști care încearcă să îl imobilizeze pe bărbatul care era căzut.
La scurt timp, bărbatului i s-a făcut rău, iar echipajul de pe ambulanță nu l-a putut salva, fiind declarat decesul.

2 COMENTARII

  1. Ati invatat lectia de la americani:cazul Flloyd!Practic procedura folosita de politie este folosita de toate politiile din lume candau de a face cu persoane recacitrante,periculoase.In cazul Flloyd,cartier mizerabil,periculos,individul o matahala neagra,periculoasa, drogata.Eu ii plang pe politistii care lucreaza in asa zone.Tot procesul politistului a fost politic,orchestrat de democrati,Oprah si alti cioroi!
    Despre Cluj:poate un pic prea multa forta,dar cum ati proceda voi cu un om baut,agitat,care nu se lasa arestat?Lasati circul sa continue,nu stiti cine e,cu riscul de a folosi un cutit sau o sticla ciobita.Din pacate tot mai multe actiuni se fac inclusiv de justitie cu motivatie politica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here