Preşedintele Traian Băsescu a declarat că România intenţionează să solicite Uniunii Europene sprijin şi finanţare pentru alte proiecte de infrastructură energetică, prin Facilitatea „Connecting Europe”, precizare făcută în cadrul întrevederii de marţi cu preşedintele Consiliului de Supraveghere Petrom şi director general executiv al OMV, Gerhard Roiss.
„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a precizat faptul că România intenţionează să solicite Uniunii Europene sprijin şi finanţare pentru alte proiecte româneşti de infrastructură energetică, prin Facilitatea „Connecting Europe”. Directorul general executiv al OMV, domnul Gerhard Roiss, a vorbit despre şansa României de a deveni independentă energetic, precum şi despre rolul pe care sectorul energetic românesc îl poate juca, astfel, la nivel regional”, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Preşedinţiei.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre nevoia de investiţii în sectorul energetic românesc, pentru ca România să poată deveni un „hub energetic regional”, dar şi despre problematica securităţii aprovizionării cu gaze naturale în regiune, în contextul recentei decizii a consorţiului Shah Deniz cu privire la proiectul Nabucco, se mai arată în comunicatul amintit. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here