Presedintele Romaniei, Traian Basescu, le-a transmis un mesaj maghiarilor, luni, cu ocazia zilei de 15 martie. Seful statului sustine ca maghiarii au dovedit ca sunt un popor care a luptat pentru libertate. Traian Basescu le-a transmis acestora fericire si bunastare si sa aiba incredere intr-un viitor european mai bun.
„Ziua de 15 martie este comemorata ca ziua de sarbatoare a maghiarilor de pretutindeni, asa cum Ziua Nationala a Romaniei este un moment emotionant pentru fiecare roman, indiferent pe ce meridian al globului s-ar afla”, isi incepe seful statului mesajul postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.
„Dragi concetateni maghiari, inteleg si respect sentimentul de mandrie care va cuprinde in aceasta zi deosebita si sunt alaturi de dumneavoastra. Maghiarii au dovedit in decursul istoriei ca sunt un popor care a luptat pentru libertate. Au dovedit-o si in anul 1956 cand s-au ridicat impotriva dictaturii comuniste, dand o directie in acest sens in zona Centrala si de Est a Europei, dar si in decembrie 1989, cand au participat la rasturnarea dictaturii comuniste din Romania”, continua presedintele.
In incheiere, seful statului le transmite tuturor maghiarilor din Romania „fericire si bunastare si sa aiba incredere intr-un viitor european mai bun, alaturi de toti ceilalti cetateni romani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here