Hotărât lucru, chefurile de majorat nu mai sunt romantice, ca pe vremuri – cu tineri timizi, bând un ceai, mâncând prăjitură ori valsând cu colegele. Noaptea de sâmbătă spre duminică s-a dovedit de pomină pentru două grupuri de liceeni din localităţile clujene Dej şi Pata (com. Apahida) aflate sub imperiul alcoolului. S-au sfârşit, după lupte grele, cu 6 răniţi. Aceştia, marcaţi de lovituri de o gravitate mai mare sau mai mică, se aflau luni  8 feburarie, pentru a fi consultaţi, lcra sediul I.M.L. Cluj.

Bătaie în localul Elyon din Dej, între doi sportivi

Cheful de majorat al elevilor unei clase de elită dintr-un liceu dejean s-a sfârşit, forţat, duminică , cu ceva după orele 1.30. Cătălin şi Augustin,  colegi de bancă, se aflau împreună cu ceilalţi tineri din clasă la cheful de majorat al unui coleg. Ambii sunt boxeri şi, la un moment dat, sub efectul şampaniei, au început să exerseze mişcări, ca la antrenament. La un moment dat a început bătaia – de data aceasta adevărată – între ei, Cătălin încasând câteva serii de pumni, deloc simulaţi, de la Augustin. “Îmi curgea sângele din arcadă, pătând oglinda barului şi, în ciuda faptului că vreo câţiva colegi l-au ţinut de mâini, acesta m-a mai pocnit o dată şi de asemenea, unui coleg i-a sucit mâna şi altuia i-a mai aplicat o serie.  Cheful s-a stricat imediat după aceea, iar eu am plecat spre casă, pentru ca dimineaţă să mă prezint la sediul Poliţiei municipiului Dej ca să depun plângere”, povesteşte Cătălin, cu ochii puternic tumefiaţi de pe urma loviturilor primate. La I.M.L. Cluj, medicii i-au  eliberat un certificat medico-legal în care-i recomandă  9 zile de îngrijiri medicale.

După numai  cinci minute de la plecarea lui Cătălin, din sediul I.M.L. Cluj, şi-a făcut apariţia şi Augustin, gardat de părinţi. Acesta, cu gâtul înroşit , având pe el urme pronunţate de degete,  susţine că bătaia a fost începută de Cătălin: “La început ne-am jucat – dar el, băut ,m-a dat cu capul de perete şi mi-a dat un pumn în cap, iar eu i-am dat imediat după aceea, ca răspuns, două palme. Atunci, m-a strâns puternic de gât şi şi m-a lovit din nou în cap”, se apără Augustin. “Şi noi am făcut plângere penală, a doua zi, la poliţie, împotriva lui”, declară, iritată, mama băiatului în vârstă de 17 ani. După ce a fost consultat de către legişti, acesta a ieşit, la rândul său, fluturând un certificat medico-legal, însă cu ceva mai puţine zile de îngrijiri medicale decât oponentul său.

“La data de 6/7 februarie a.c., politiştii au intervenit pentru a aplana un conflict iscat între doi tineri de 17 ani, din Dej, într-un local public de pe strada Crângului. În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs altercaţia, urmând a fi luate măsurile legale care se impun”, a declarat Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Bătaie la Căminul Cultural din localitatea Pata

La Căminul Cultural din comuna Pata, confruntarea, “tactică”, dintre două tabere de tineri a început după ora 1.30, în aceeaşi noapte, ca şi cea de la Dej –  de sâmbătă spre duminică. Ferencz, un tânăr de 18 ani din Apahida, venit la Căminul Cultural pentru a sărbători o colegă ce împlinea vârsta majoratului, era şi el prezent, cu capul spart de o sticlă de bere, la I.M.L. Cluj pentru a fi consultat de către medici.  “Am tot fost ameninţat de nişte fraţi, printre care şi cel al sărbătoritei, până spre dimineaţă, că mă vor tăia cu sabia şi nici n-am îndrăznit să ies din cămin. Îl loviseră pe DJ şi eu am sărit să-l apăr pe acesta. Eu mi-am chemat curînd ajutoare,să mă apere – pe tata şi pe un prieten al său, văzând că deşi se făcuse dimineaţă, ei tot mă aşteptau să ies, ca să mă atace. Şi, când a venit tata, ei au atacat: cu sticle şi bâte. Erau atât de beţi încât au ajuns să se lovească şi între ei, cu sticle. Am scăpat din încercuire, şi curând am ajuns acasă, iar tata şi prietenul său au mai întârziat, fiindcă s-au ascuns prin vecini. Iar dimineaţa, având capul spart, am luat o maşină şi m-am prezentat la Urgenţă, la Spitalul Clujana.” Câteva ore după încăierare, poliţiştii de la secţia Rurală Apahida s-au prezentat şi ei la locuinţa tânărului, pentru a-i lua declaraţie, îndemnându-l să se prezinte la I.M.L. Cluj. După consult, medicii i-au eliberat tânărului un certificat medico-legal în care-i recomandă 9 zile de îngrijiri medicale.

În timp ce schimbam ultimele cuvinte cu Ferencz, la I.M.L. şi-au făcut apariţia trei tineri, bătuţi şi ei, însă nu atât de tare precum Ferencz: Ştefan -31 de ani, Ilie – 29 şi Ioan – 19 ani. Aceştia susţin contrariul, şi anume că Ferencz a năvălit peste ei, în jurul orei 7, împreună cu mai multe rude de-ale sale.”12 erau la număr, aveau la ei răngi şi am fost nevoiţi să ne apărăm cu scaune şi mese. Ne-au tocat cu lovituri la cap, spate, picioare şi am şi nasul rupt”, relatează Ştefan. La rândul lor, cei trei promit că vor depune şi ei plângere împotriva lui Ferencz şi a familiei sale la Postul de Poliţie din Apahida.

“La data de 7 februarie a.c., în jurul orei 7:30, Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, pe fondul consumului de alcool, între mai multe persoane din Pata a izbucnit un conflict. La faţa locului, au fost identificaţi 4 barbati cu vârste cuprinse între 19 şi 31 de ani, care au fost transportaţi la  o unitate medicală pentru acordarea ingrijirilor medicale. Politiştii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs evenimentul, în vederea luării măsurilor legale care se impun”, adeclarat, referitor la caz, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

 

 

 

 

3 COMENTARII

  1. […] La Căminul Cultural din comuna Pata, confruntarea, “tactică”, dintre două tabere de tineri a început după ora 1.30, în aceeaşi noapte de sâmbătă spre duminică. Ferencz, un tânăr de 18 ani din Apahida, venit la Căminul Cultural pentru a sărbători o colegă ce împlinea vârsta majoratului, era şi el prezent, cu capul spart de o sticlă de bere, la I.M.L. Cluj pentru a fi consultat de către medici.  “Am tot fost ameninţat de nişte fraţi, printre care şi cel al sărbătoritei, până spre dimineaţă, că mă vor tăia cu sabia şi nici n-am îndrăznit să ies din cămin. Îl loviseră pe DJ şi eu am sărit să-l apăr pe acesta. Eu mi-am chemat curînd ajutoare, să mă apere – pe tata şi pe un prieten al său, văzând că deşi se făcuse dimineaţă, ei tot mă aşteptau să ies, ca să mă atace. Şi, când a venit tata, ei au atacat: cu sticle şi bâte. Erau atât de beţi încât au ajuns să se lovească şi între ei, cu sticle. Am scăpat din încercuire, şi curând am ajuns acasă, iar tata şi prietenul său au mai întârziat, fiindcă s-au ascuns prin vecini. Iar dimineaţă, având capul spart, am luat o maşină şi m-am prezentat la Urgenţă, la Spitalul Clujana”, scrie Gazeta de Cluj. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here