Scandalul a fost prefigurat, practic, în noaptea de miercuri spre joi, de mai multe discuții aprinse, într-un bar din Sânnicoară, între niște localnici și câțiva tineri din satul Căianu. Unul dintre protagoniști spune că mărul discordiei l-au constituit două fete, localnice, care se aflau la masă împreună cu „veneticii”, fapt care i-a enervat pe cei din Sânnicoara. Bătaia propriu-zisă a avut loc însă după miezul nopții, imediat după ce un localnic a fost lovit de către un tânăr din rândul tinerilor din Căianu și s-a soldat cu câte un rănit din fiecare tabără.

 

Sergiu Vasile Minteuan din localitatea Căianu, în vârstă de 23 de ani, tocmai s-a întors din Irlanda, de la sora lui, cu gândul să facă școala de șoferi și să-și pună la punct dinții, după care să se întoarcă în țara respectivă, la muncă. În noaptea de miercuri spre joi, acesta se afla împreună cu prietenul și vecinul său, Ionuț și cu Adrian, un alt consătean, la un bar din Sânnicoară, fiind însoțiți și de două fete din sat. Povestește Sergiu, vineri, 8 iulie, cu o grimasă de durere întipărită pe figură, complet „demolat” după bătaia încasată în ajun, la I.M.L. Cluj: „În timp ce ne aflam în barul din Sânnicoară niște inși de la o masă vecină, între care se afla și Marcel – zis Memo, cunoștință bună de-a mea până atunci – ne adresau cuvinte urâte, injurioase, supărați fiind că le „furasem” fetele”. Intervine în discuție și Ionuț, care fusese și el implicat în eveniment: „Inițial eram toți la masă și la una alăturată se afla o tânără cu un băiat. Deși n-am avut nimic cu ea și nu i-am aruncat nici măcar o privire, acesta, Memo, a venit la masă și ne-a spus că dacă suntem tari să ieșim afară și să ne batem”. Atunci, ca să evite confruntarea, tinerii din Căianu au preferat să părăsească localul și să se mute în vecini, la o benzinărie. Însă tânărul i-a urmărit într-un BMW, după care s-a oprit în fața lor, și-a dat hainele jos, rămânând în maieu, după care și-a lăsat telefonul în mașină. Tinerii nu l-au băgat în seamă, au ajuns la benzinărie, însă între timp Adrian, rămas în urmă, l-a pocnit pe tânărul cu BMW-ul, pe Marcel zis Memo. „Am fugit repede să vedem ce se întâmplă și să-i despărțim, însă în secunda următoare au apărut localnicii și au tăbărât pe noi. Eu sunt cel care am încasat primul pumn și am căzut într-un șanț, după care a venit rândul lui Sergiu. Acesta s-a așezat la pământ, ghemuit, cu mâinile ridicate deasupra capului, iar cei trei dădeau în el cu pumnii și picioarele. I-au făcut praf și telefonul sofisticat, în valoare de 600 de euro. După ce s-au săturat să-l mai bată au plecat de la fața locului. Noi am mers pe jos până-n Apahida, la barieră,  la casa unei prietene, de unde am dat telefon acasă ca să vină cineva și să ne ducă la Căian”, povestește Ionuț. Continuă apoi Sergiu: „A doua zi n-am mai rezistat din pricina durerilor și am venit la I.M.L., supărat și de faptul că Memo susține că eu l-aș fi bătut”. Sergiu este poftit în cabinetul de consultații, de unde se întoarce cu un certificat medico-legal în care i se recomandă între 5 și 6 zile de îngrijiri medicale. Apoi, medicii l-au trimis pe acesta la Clinica de Ortopedie pentru un consult amănunțit. După câteva ore, Sergiu ne-a declarat, telefonic, următoarele: „Mi s-au descoperit două coaste rupte, iar rotula mi-e spartă, așa că luni am să mă întorc la I.M.L. pentru o suplimentare de zile – cu condiția să nu fiu reținut începând chiar de azi în spital”!

La data de 7 iulie a.c., în jurul orei 01.00, în urma unui apel prin 112, polițiștii s-au deplasat în zona unei staţii peco din comuna Apahida, zona Sub Coastă, unde a fost sesizată o incăierare între mai multe persoane. Ajunși la fața locului, la scurt timp de la sesizare, polițiștii nu au găsit nicio persoană care să fi fost implicată în evenimentul sesizat. 

Referitor la acesta situație, până în acest moment, la Secția 2 Poliție Rurală Apahida nu a fost depusă vreo plângere penală”,  a declarat pentru Gazeta, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here