Daca în municipiul Cluj-Napoca situatia câstigarii alegerilor e clara dupa primul tur de scrutin, în alte orase ale judetului, dar si în unele comune batalia finala pentru câstigarea Primariei se prelungeste. Astfel, numele viitorului primar va fi cunoscut abia dupa al doilea tur de scrutin în 49 de localitati din judetul Cluj.

În judetul Cluj, în 49 de localitati se va organiza al doilea tur de scrutin pentru alegerile locale. Însa, nu doar localitatile vor avea al doilea tur, ci si orasele judetului. În Dej se vor înfrunta candidatul PDL, Gavrea Dan Felician si cel al PSD, Costan Morar, în timp ce în Câmpia Turzii candidatul Ioan Vasinca, PDL este la egalitate cu Avram Marius Gal candidat din partea FD. Si în Gherla alegatorii vor trebui sa decida între Ionel Giurgean Dragan, PDL si candidatul Adi Pop, PSD. În Huedin candidatul PDL, Mircea Morosan se confrunta cu Liviu Giurgiuman, candidat PNG.

În asteptarea turului doi

Partidul Democrat-Liberal are pentru turul al doilea la primariile din judetul Cluj cei mai multi candidati. Potrivit Biroului Electoral Judetean (BEJ) Cluj, PDL este urmat de PSD si PNL, pentru cel de-al doilea tur. Astfel, din totalul de 49 de localitati unde se va organiza al doilea tur, 36 sunt candidati ai PD-L, 24 fac parte din PSD, în timp ce PNL are doar 18 candidati. Atît în Câmpia Turzii cât si în Valea Ierii,  PDL se va înfrunta cu Forta Democratica. Pedelistii îi vor avea ca adversari si pe cei de la UDMR în localitatile Savadisla, Mociu si Baciu. Exista un singur candidat PIN care a reusit sa ajunga în turul al doilea, Radu Aurelian Sacara, în comuna Câtcau. Si candidatii independenti au ajuns în al doilea tur. Astfel, Paul Konzaro din comuna Moldovenesti se afla în al doilea tur cu candidatul UDMR Erno Koloszi. În localitatea Poieni, candidatul PSD, Ioan Dejeu a întrat în al doilea tur alaturi de candidatul independent Constantin Gheorghe Boca. În localitatea Sic batalia se da între doi candidati independenti: Ioan Sallai si Martin Csorba. Chiar si candidatul PDL, Balea Nicolae a ajuns în al doilea tur cu un candidat independent, Vasile Pop.

Beatrice Golondzac

PDL vs PSD

Floresti: Ioanchim Vancea, PD-L – Victor Pop, PSD

Gilau: Viorel Plesa, PD-L – Dumoitru Sfârlea, PSD

Jucu : Ioan Dorel Pojar, PD-L – Valentin Dorel Pojar, PSD

Maguri Racatau: Petru Prigoana, PD-L – Ionel Cobarzan, PSD

Jichisu de Jos: Ioan Moncea, PD-L – Nicolae Pop, PSD

Iara: Ioan Dorin Popa, PD-L – Marius Emil Todor, PSD

Sacuieu: Nicolae Popa, PD-L – Aurel Potra, PSD

Ceanu Mare: Virgil Pacurar, PD-L – Gavrila Oros, PSD

Primarii adjudicate din primul tur

Cluj-Napoca (PD-L), Turda (PD-L), Aghiresu (PD-L), Aiton (PSD), Alunis (PNL), Aschileu (PD-L), Baisoara (PD-L), Belis (PNL), Borsa (PNL), Buza (UDMR), Calarasi (PD-L), Camarasu (PSD), Caseiu (PSD), Catina (PSD), Chinteni (PSD), Ciurila (PD-L), Cornesti (PNL), Frata (PNL), Manastireni (PD-L), Mintiu Gherlii (PSD), Negreni (PD-L), Râsca (PD-L), Recea Cristur (PNL), Sâncraiu (UDMR), Sânmartin (PNL), Sânpaul (PNL), Suatu (UDMR), Taga (PNL), Unguras (UDMR), Vad (PNL), Viisoara (PSD), Vultureni (PNL)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here