Gheorghe Mălăneanu s-a prezentat la I.M.L.Cluj după ce a fost bătut de patron

Marţi, 18 septembrie bărbatul de 62 de ani, cărunt, aşteaptă să fie invitat în cabinetul de consultaţii al I.M.L.Cluj. Prezintă câteva urme de lovituri în zona capului şi pe trup. Declară că, la crăpatul zorilor zilei de duminică, pe la ora 1.30 a fost bătut chiar de patronul firmei, din Dej, la care lucrează, un tânăr de circa 30 de ani, sosit cu poftă de „acţiune” după ce şi-a făcut plinul la un restaurant. Acum bătrânul paznic e hotărât să meargă îmotriva agresorului până la capăt, mai ales că acelaşi patron l-a mai bătut odată, la un an după angajare, cum la fel a procedat şi cu alţi angajaţi de-ai săi, care l-au părăsit între timp.  

 

Gheorghe Mălănean e un fost lucrător în comerţ şi apoi în construcţii, care s-a angajat, în urmă cu trei ani, după un anunţ la mica publicitate la o firma de construcţii din Dej. Mărturiseşte, deschis, că duminică 16 septembrie, la o oră “mică”, 1.30, patrula prin şantierul al firmei, unde se ridică nişte hale de producţie şi verificând şi cele 87 de utilajeaflate acolo… Între timp – povesteşte el – patronul a descins cu un jeep, în trombă, direct din crâşmă, însoţit de directorul de şantier şi pus pe fapte mari. “Domnul Ştefan, patronul, n-a spus nimic. Dar, din senin, a sărit la mine şi mi-a ars un picior direct în piept, ca-n filmele cu karate. A intervenit atunci directorul de şantier să mă salveze iar eu am dat să fug în vecini, dar domnul Ştefan s-a luat după mine, m-a ajuns din urmă şi m-a bătut din nou, de data asta cu pumnii. Din fericire, colegii de la o firmă din vecini auziseră zgomotele de la noi, au ieşit în geam şi au filmat totul cu telefonul, anunţând rapid poliţia.  După ce aceasta a sosit la faţa locului şi le-am dat lămuririle necesare, m-am prezentat la Spitalul Municipal, la Urgenţă, unde mi s-a acordat primul ajutor. Apoi, m-am prezentat la sediul poliţiei, am dat o declaraţie scrisă, ocazie cu care poliţiştii m-au îndrumat spre I.M.L. Cluj, să-mi scot certificat medico-legal. Ceva mai târziu, imediat după ce am plecat, eu am auzit că a fost chemat şi cel care a filmat toată scena, iar poliţiştii, după ce au văzut înregistrarea au fost şi ei extrem de indignaţi de cruzimea şi de modul în care m-a bătut patronul”, explică mai departe agentul de pază.  Bărbatul este poftit în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce cu un certificat în care i-au fost recomandate câteva zile de îngrijiri medicale… Explică acesta mai departe: “De-acum sunt nevoit să-mi iau avocat şi să-l dau pe domnul Ştefan în judecată. Nu mă mai las la el fiindcă l-am iertat în urmă cu doi ani, când aveam deja un an de muncă aici şi atunci m-a bătut de m-a rupt, tot fără motiv – şi încă mai tare decât alaltăieri. Acum sunt hotărât să-l dezbar de acest obicei şi să-l pun la plată fiindcă prea mulţi angajaţi a bătut – şi bate, în continuare, când e băut. De aceea nu e de mirare că mulţi au şi plecat din firmă şi l-au lăsat cu ochii-n soare. Tot aşa a bătut un şofer care l-a întrebat când îi dă salariul, iar el i-a dat… o bătaie soră cu moartea… Desigur, şi eu voi pleca de aici, cât de urgent, fiindcă nu e normal ca un tânăr de treizeci de ani – chiar dacă el e ditai patronul – să violenteze, în voie, un om cu părul alb, aşa cum sunt eu”! Apoi îşi ia rămas bun, respectuos, şi părăseşte instituţia medicală clujeană…

 

“Referitor la acest caz s-a înregistrat dosar penal, pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, instrumentat de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Dej”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here