Însoţit de o rudenie, Czuli Cornel aşteaptă să fie invitat în cabinetul de consultaţii al I.M.L.Cluj. Prezintă o urmă de lovitură, profundă, lăsată de un obiect contondent în zona gurii şi declară cu acest prilej că a fost lovit de Daniel A., un recidivist care-i lipsise de libertate nepoata, în vârstă de 23 de ani şi, pe deasupra, obişnuia să o trimită la „produs” în zona Gării CFR Cluj-Napoca. După incident, poliţiştii l-au reţinut pe agresor, 24 de ore, pentru tulburarea liniştii publice.

Czuli Cornel este un rom în vârstă de 45 de ani care susţine că viaţa lui şi a nepoatei sale de 23 de ani i-a fost distrusă de un tânăr, de 25 de ani, din Cluj-Napoca, având aceeaşi etnie cu el. Arată că nepoata lui este de mai mult timp victima abuzurilor lui Daniel A. care a răpit-o în câteva rânduri chiar de acasă, ducând-o la el şi punând-o – împreună cu mama lui, specializată pe astfel de „operaţiuni” – să se prostitueze în zona Gării Cluj. Povesteşte bărbatul, deschis, cu disperare în priviri: „Sâmbătă am avut cu acesta o discuţie după ce am luat nepoata de la el, pe care o sechestra de vreo două luni. Omul e un vechi recidivist de care fata s-a îndrăgostit, motiv pentru care acesta a abuzat-o în nenumărate rânduri şi şi-a bătut joc de ea în toate felurile. Însă, sâmbătă, fata ne-a chemat să o luăm de acolo fiindcă nu mai rezistă şi se află la capătul puterilor, mai ales că locuia alături cu mama infractorului şi cu fosta lui soţie! Iar luni ( n.n. – 26 februarie) ne-am dus la Secţia 1 Poliţie din Cluj-Napoca să facem plângere împotriva lui pentru reţinerea fetei. Dar, când ne aflam la ofiţerul de serviciu acesta a apărut însoţit de mama lui. Mi-a spus că unul dintre noi trebuie să moară – ori eu, ori el. Apoi mi-a ars un pumn în gură, având asupra lui un obiect contondent pe care cred că imediat l-a plasat mamei sale, fiindcă poliţiştii care au intervenit nu l-au mai găsit asupra sa. Eu am căzut la pământ şi am dat cu capul de ciment după care am ieşit, cu chiu cu vai, din secţie, şi m-am deplasat cu o maşină la U.P.U.Cluj, unde mi s-a acordat primul ajutor iar medicii mi-au cusut şi rana de la gură”. Czuli arată că în continuare s-a întors şi a făcut plângere penală pe numele agresorului, urmând ca imediat după ce-şi va scoate certificatul medico-legal să pună la dispoziţia poliţiştilor şi acest act. Intervine în discuţie Francisc, fratele victimei: „E un caz strigător la cer şi sper să se ia măsuri împotriva lui Daniel fiindcă nu s-a mai pomenit aşa ceva: să fii atacat chiar în sediul poliţiei de un infractor care sechestrează femei şi le trimite la „produs”! Chiar nu se poate aşa ceva şi ce s-a întâmplat se vede  foarte bine pe cameră fiindcă a avut loc exact în faţa ei ”! Rememorează Czuli încă un episod, petrecut anul trecut: „În septembrie 2017a intrat peste noi, în casă ca s-o ia cu japca şi norocul nostru de atunci a fost că a venit poliţia şi l-a imobilizat. Din păcate, după isprava lui de atunci – violare de domiciliu – poliţia n-a luat nicio măsură şi dosarul e tergiversat în continuare. Acum, pe lângă plângerea de lipsire de libertate i-am făcut plângere şi pentru loviri şi alte violenţe”! Bărbatul este poftit curând în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce cu un certificat în care medicii i-au recomandat între opt şi nouă zile de îngrijiri medicale.

„Agresorul din incinta Secţiei 1 Poliţie a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru tulburarea liniştii publice. În cursul zilei de astăzi (n.n. – marţi, 27 februarie) victima a revenit la poliţie şi a depus plângere pentru lovire”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, ag. şef principal Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

2 COMENTARII

  1. […] Cornel Czuli este un clujean rom în vârstă de 45 de ani, care a intrat într-un conflict cu un interlop de 25 de ani, Daniel A. Miza este eliberarea nepoatei lui Czuli, care a fost răpită în câteva rânduri de acasă și pusă se se prostitueze în zona Gării Cluj, sub supravegherea infractorului și a mamei lui, potrivit Gaza de Cluj. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here