Un incident de o rară violenţă s-a petrecut marţi, 6 februarie, în cartierul clujean Cordoş! Un bărbat de 60 de ani, tatăl vitreg al unei tinere de 22 de ani – femeie măritată şi cu o fetiţă de patru ani – a fost distrus în bătaie de amantul fiicei sale, un tânăr de 22 de ani, care venise la poarta lui să-i ceară încuviinţarea pentru a continua relaţia cu aceasta Din fericire, prin faţa porţii sale a trecut, chiar în acele momente, un echipaj de poliţie care l-a imobilizat şi reţinut pe agresor, altminteri urmările ar fi fost de-a dreptul tragice. La această oră bătăuşul se află în stare de libertate, sub control judiciar. 

 

Bărbatul, cu faţa complet zdrobită, aşteaptă să fie consultat de către medicii legişti de la I.M.L.Cluj. Acceptă să-mi vorbească despre drama prin care trece evitând însă – din motive lesne de înţeles – să-mi dea numele său şi al celor implicaţi în incident “pentru că ruşinea familiei mele e îndeajuns de mare şi nu doresc să ştie ţara ce ştie toată lumea din Cordoş”.  Mărturiseşte că după căsătoria cu mama fetei a trecut-o pe aceasta pe numele lui şi a crescut-o, încă de la vârsta de patru ani, cu toată dragostea de care a fost capabil. “S-a măritat mai târziu, cu un bărbat cu şaisprezece ani mai în vârstă decât ea, care acum are 38 de ani şi au împreună o fetiţă minunată, sufletul întregii familii. Dar, din păcate, fata s-a cuplat cu un invidid, recidivist, de aceeaşi vârstă cu ea şi şi-a părăsit soţul pentru a avea o relaţie cu bărbatul de vârsta ei”. Arată că proaspăt întors, după o internare de 12 zile, la Clinica de Oftalmologie, s-a trezit căutat la poartă de amantul fetei sale, dornic să obţină de la el “binecuvântarea”  pentru continuarea relaţiei cu fiica lui. “Vă daţi seama cum m-am simţit când l-am văzut pe tupeist, pentru prima oară în viaţă, la poarta mea, mai ales după ce i-am transmis să nu-l prind dincoace de Tăietura Turcului… Nepoata mea suferă enorm din cauza despărţirii părinţilor şi nu face altceva decât să plângă toată ziua după tatăl ei – şi ăsta vine şi spune, tam-nesam, că vrea să-i fie el tată. Adică tocmai el, un ins cu dosare pe rol şi nenumărate alte fapte rele, neînregistrate. Din păcate, n-avem nicio putere să schimbăm ceva deoarece fiica noastră parcă e hipnotizată de individ. Pe deasupra acesta are mulţi bani şi – de ce să nu recunoaştem – fata mea e tentată şi de banii lui şi l-a uitat imediat pe cel care nu a putut concura cu amantul”. Arată mai departe că bătaia încasată a avut loc de faţă chiar cu soţul legitim al fiicei sale, iar acesta a intervenit să-l apere, dar salvarea sa a fost dusă la capăt de apariţia miraculoasă a echipajului de poliţie, despre care habar nu are ce căuta acolo în acel moment. Bietul om este poftit, curând, în cabinetul de consultaţii şi se întoarce după câteva minute cu un certificat în care medicii i-au recomandat 35 de zile de îngrijiri medicale, asta pentru fracturile faciale pe care le-a suferit. “Mă bucur, totuşi, că pumnii atacatorului nu mi-au atins ochiul bolnav, doar pe celălalt, altminteri cred că la această oră aş fi fost deja orb. Lucru care cumulat cu venirea, la ţanc, a a poliţiei îmi dovedeşte că Dumnezeu a vegheat totuşi asupra mea”, adaugă bărbatul…


“Legat de evenimentul din cartierul Cordoş este înregistrat un dosar pentru tulburarea liniştii publice, din oficiu, întocmit de echipajul care trecea pe acolo şi a intervenit. De asemenea, a mai fost întocmit un dosar, pentru lovire, după plângerea depusă de victimă – la care a fost comasat primul dosar. După incident, agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore, după care s-a dispus cercetarea sa în stare de libertate, sub control judiciar. La această oră dosarul se află în lucru”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, ag. şef principal Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here