Un agent de pază angajat să asigure ordinea într-o pensiune din județul Cluj a transformat o intervenție banală într-o scenă de groază. Cinci persoane au fost agresate fizic, amenințate și umilite în miez de noapte. Deși faptele au fost grave, instanța i-a aplicat inculpatului o pedeapsă cu suspendare. Curtea de Apel Cluj urmează să se pronunțe asupra apelului declarat.

În noaptea de 13 iunie 2020, în jurul orei 23:00, liniștea unei pensiuni din județul Cluj a fost spulberată de un incident violent, provocat chiar de cel chemat să facă ordine. Oltean Dumitru Ovidiu, agent de securitate angajat la o firmă de pază, a intervenit la solicitarea administratorului pensiunii, deranjat de zgomotele făcute de patru turiști.

Numai că, în loc să gestioneze situația cu calm și profesionalism, agentul a devenit el însuși agresorul. A lovit cu pumnul în cap un bărbat, a tras-o de păr și a trântit-o la pământ pe soția acestuia, a pălmuit o altă femeie care încerca să aplaneze conflictul și i-a urmărit pe toți până în camera unde aceștia s-au baricadat de frică. Dincolo de agresiunea fizică, a ținut și un recital de insulte și amenințări cu tentă rasistă: „F**-v-ar Dumnezeu de ciori”, a strigat el către victime.

„Agentul de pază a lovit-o și pe aceasta cu palma în zona capului. Martorul arată că a intervenit și el cerându-i agentului de pază să înceteze, însă se vedea că acesta era pornit să agreseze persoane. Martorul arată că nu i s-a părut normală intervenția agentului de pază, arătând că nu s-a așteptat la așa ceva în momentul în care a activat butonul de panică. Martorul relatează și că în timpul intervenției, același agent le-a adresat expresii jignitoare celor patru clienți, spunând ”F***-var D-zeu de ciori” și i-a amenințat pe aceștia cu acte de violență.” se arată în rechizitoriul anchetei

Polițiștii chemați prin 112 au găsit turiștii ascunși, iar martorii, inclusiv administratorul pensiunii, au confirmat brutalitatea intervenției. Agentul însă a refuzat constant să dea declarații și nu și-a recunoscut vina, nici în timpul urmăririi penale, nici în fața instanței.

Pe 1 noiembrie 2024, Judecătoria Gherla a dat verdictul: cinci capete de acuzare pentru purtare abuzivă, unele asociate cu violență, altele cu amenințări și injurii. Verdictul dat de judecători în primă instanță la Judecătoria Gherla a fost de 9 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare.

În loc să ajungă după gratii, inculpatul a beneficiat de suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe o perioadă de 2 ani. În acest timp, el trebuie să respecte mai multe obligații, inclusiv să urmeze programe de reintegrare socială și să presteze 70 de zile de muncă în folosul comunității, fie la Primăria Mintiu Gherlii, fie la Primăria Gherla.

Victimele au ales să nu se constituie părți civile și nu au solicitat despăgubiri, deși faptele, descrise detaliat de martori, au fost șocante.

Procesul este în prezent pe rolul Curții de Apel Cluj, iar instanța a amânat pronunțarea de mai multe ori. Următorul termen este programat pentru 23 mai 2025, când judecătorii vor decide dacă pedeapsa cu suspendare rămâne definitivă sau dacă agentul va răspunde mai dur pentru faptele sale.

1 COMENTARIU

  1. Militienii pensionari cu firma, sau la negru, au incasat banii, au stat ascunsi, nu raspund de ce se intampla, nu ofera ajutor, fraieru care face pe Tarzan o ia in toate pozitile, zici ca i curva de pe turzii. Asa i cand iti faci de lucru cu scursurile din m a i si firmele de paza

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.