Membrii organizatiei PNG-CD din Câmpia Turzii si-au dat demisia si s-au înscris în PNL. Prin urmare, PNG Cluj refuza sa îl mai sustina pe candidatul PNL Cluj, Sorin Abrudan, pentru Primaria Huedin.

În pragul alegerilor generale din 30 noiembrie, surprizele politice continua sa îi uimeasca pe români. De aceasta data în ,,centrul” atentiei se afla PNG-CD, care, în urma cu o saptamâna, a ramas fara 200 de membri. Organizatia PNG Câmpia Turzii a demisionat în bloc, alegând sa se înscrie în PNL. Într-un comunicat de presa emis de PNL Cluj se arata ca, alaturi de cei 200 de fosti membri ai PNG-CD, si-a înaintat demisia si Eugen Muresan, fostul presedinte al filialei PNG-CD din Câmpia Turzii. Potrivit aceluiasi comunicat, Muresan a fost deja validat ca membru PNL în cadrul sedintei Biroului Permanent al PNL Câmpia Turzii, obtinând astfel functia de vicepresedinte al organizatiei. ,, Am avut întotdeauna o colaborare eficienta cu liberalii din Câmpia Turzii si vrem sa construim împreuna o echipa puternica, pentru a-i sustine pe liberalii ce vor candida, pentru Parlament, în zona noastra, respectiv pe Marius Nicoara si pe Gal Avram", a declarat Eugen Muresan, recent ales în functia de vicepresedinte al PNL Câmpia Turzii. Gal Avram este candidatul PNL pentru Camera Deputatilor în colegiul 7, din zona Huedinului.

PNG îsi pierde ,,discipolii”

Se pare ca ghinioanele se tine lant de partidul lui Gigi Becali. Dupa ce în urma cu trei luni, primarul municipiului Huedin, penegistul Liviu Giurgiuman si-a dat demisia din functie, invocând motive personale si organizatia PNG Câmpia Turzii i-a tras teapa lui Becali. Trecerea ,,dezertorilor” din PNG Câmpia Turzii în tabara liberala l-a luat prin surprindere pe liderul PNG Cluj, Pompiliu Manea care nu a stiut nimic despre planul filialei partidului din Câmpia Turzii. Indignat de tradarea lui Eugen Muresan  presedintele PNG Câmpia Turzii, Manea sustine ca cei 200 de proaspat liberali sunt, de fapt, doar trei. ,,Muresan zice ca e prieten cu Gal, care a trecut si el la PNL de la PD-L pentru ca liberalii îl sustin pentru Camera Deputatilor. I-am spus lui Muresan ca e lipsit de bun simt pentru ca nu m-a anuntat ca vrea sa plece la PNL”, a precizat Manea. În schimb, Horea Uioreanu, presedintele organizatiei municipale a PNL ne-a declarat ca 200 de penegisti au trecut la PNL si nu trei, cum sustine Manea. ,,A avut loc o adunare generala saptamâna trecuta si dânsii au optat sa treaca la PNL. Noi nu le-am propus nimic. Ei au hotarât sa treaca la liberali pentru ca acest partid îi reprezinta mai bine. În ceea ce priveste declaratia domnului Manea, conform careia doar trei penegisti au trecut la PNL, eu cred ca acesta nu si-a reactualizat baza de date”, a explicat Uioreanu.

,,Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”

,,Tradarea” organizatiei PNG din Câmpia Turzii nu a ramas nepedepsita. Presedintele organizatiei judetene a PNG, Pompiliu Manea a declarat ca datorita acestui eveniment, partidul pe care îl reprezinta nu îl va mai sustine pe Sorin Abrudan, candidatul PNL în cursa pentru Primaria municipiului Huedin, asa cum era întelegerea încheiata între liberali si penegisti. La doua zile dupa demisia PNG Câmpia Turzii, Marius Nicoara, liderul PNL Cluj si Manea trebuiau sa aiba o întrevedere, în care trebuiau sa negocieze sustinerea din partea PNG Huedin a candidatului liberal pentru Primarie, Sorin Abrudan, dar întâlnirea respectiva nu a mai avut loc, motiv pentru care presedintele PNG Cluj a anuntat faptul ca filiala de la Huedin nu agreeaza sustinerea candidatului liberal. ,,Motivatia lor a fost ca vor sa-l ajute pe Avram Gal, candidatul liberal la Camera Deputatilor în acel colegiu, în campanie, ca erau prieteni. În aceste conditii, nici Biroul Judetean, nici organizatia din Huedin nu sunt de acord cu sustinerea candidatului PNL la Huedin”, a anuntat Manea. Însa presedintele PNL Cluj-Napoca, Horea Uioreanu, a declarat ca liberalii se bazeaza pe sprijinul organizatiei PNG din Huedin si ca Pompiliu Manea nu are nici un cuvânt de spus în acest sens. ,,Noi la Huedin ne bazam pe organizatia PNG. Din câte stiu eu, organizatia ne sustine pentru ca si noi am sustinut candidatul PNG în campanie. Este o întelegere pe care o avem cu PNG Huedin, iar domnul Manea nu are nicio influenta în aceasta chestiune”, a explicat Uioreanu. Întrebat daca Steluta Cataniciu, vicepresedintele PNL Cluj a avut vreun amestec în trecerea PNG Câmpia Turzii la PNL Cluj, Uioreanu a precizat: ,,Nu cred ca putea face presiuni pentru ca e consilier local la Cluj si nu are nicio legatura cu Câmpia Turzii. E greu de crezut ca cineva ar putea influenta 200 de oameni sa treaca de la un partid la altul”, a încheiat presedintele PNL Cluj-Napoca.

Manea candideaza la Gherla

Saptamâna trecuta, PNG Cluj a facut publica o parte din lista candidatilor pentru alegerile parlamentare. Prin urmare, în colegiul 5 pentru Camera Deputatilor va candida liderul PNG Cluj, Pompiliu Manea, în timp ce în colegiul 6, zona municipiului Dej îsi va ,,încerca” norocul Traian Muresan, consilier local al acestui municipiu. Colegiul numarul 7 i-a fost rezervat lui Traian Catinas, iar pentru colegiile 8, 9 si 10 au fost desemnati sa candideze pentru Camera Deputatilor Cristian Inte, Lucian Ciobanu si, respectiv, Viorel Mândret. Lista PNG Cluj va fi completata pâna în 25 septembrie cu doi candidati pentru Senat si alti doi pentru Camera Deputatilor.

Timea Moldovan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here