Miercuri, actorul Mihai Bendeac a ales să se vaccineze cu cel mai indezirabil vaccin, AstraZeneca. Actorul vrea să sublinieze faptul că riscurile sunt prea mici pentru a produce îngrijorare și că cel mai rapid mod de a trece peste această perioadă este să avem înceredere în știință și în medici.

Actorul Mihai Bendeac a spus că a ales AstraZeneca tocmai „pentru că este vaccinul cel mai puțin ales”.

„Fratele meu s-a vaccinat cu AstraZeneca. Nu puteam să fiu mai prejos. Am ales să mă vaccinez cu AstraZeneca și pentru că este vaccinul cel mai puțin ales. Vreau să dau încredere în oamenii de știință, în medicină, în ceea ce înseamnă vaccinare și alegând să mă vaccinez cu cel mai puțin dorit vaccin în acest moment. Toții oamenii care sunt urmăriți de alți oameni ar trebui să-și asume acest rol și să ofere exemple bune și demne de urmat. Gestul meu de astăzi îmi pare un exemplu care ar putea să fie îndeajuns de puternic” a povestit Mihai Bendeac.

Alegerea sa vine în contextul în care peste 200.000 de români și-au anulat programarea la vaccinarea cu AstraZeneca, după ce au apărut suspiciuni privind o legătură între vaccin și unele cazuri grave de tromboze înregistrate după imunizare.

„PS – Pe vremuri, bărbații mergeau în războaie. Acolo, rata de supraviețuire era, uneori, si de 50%. Astăzi, din 35 de MILIOANE de doze ale unui vaccin, au existat 7 reacții adverse severe. Fătălăilor li s-au udat chiloții roz. Chill the fuck up și faceți ce trebuie să faceți ca să terminăm odată cu perioada asta!”, a scris actorul pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Testarea vaccinului AstraZeneca pe copii și adolescenți a fost oprită de Universitatea Oxford

Sursă: ziuadecluj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here