Bibliotecile sunt printre cele mai utile piese de mobilier dintr-un living. Ele servesc nu doar aranjării cărților, ci și pentru a expune diferite obiecte de artă și de a insufla viață sufrageriei, locul în care îți primești de regulă musafirii. În plus, prin adăugarea unor coșulețe sau a cutiilor, poți face din biblioteci un loc perfect pentru depozitarea obiectelor pe care le folosești rar. Dacă ții cont și de faptul că această piesă de mobilier va fi prezentă în livingul tău pentru câțiva ani buni, vei înțelege de ce trebuie să iei o decizie bună în ceea ce privește biblioteca ta. Iată câteva sfaturi care să te ajute să achiziționezi mai ușor o bibliotecă pentru living:

Stil

Există o multitudine de stiluri de biblioteci pentru living din care să alegi, de la cele mici, cu câteva rafturi, până la bibliotecile mari, care pot găzdui o întreagă colecție de cărți. Iată care sunt cele mai comune stiluri:

– Standard: Aceste modele sunt cele mai comune, fiind de regulă construite din lemn sau MDF, având spatele închis și rafturi ajustabile.

– Etajeră: Bibliotecile acestea sunt mai delicate, având spatele deschis și beneficiind de forme moderne. Ele funcționează foarte bine și pentru spațierea camerei.

– Bibliotecă în trepte: Proiectate să fie sprijinite pe perete, acestea aduc un plus de eleganță în orice living.

biblioteci living 2

– De tip „eșafod”: Acestea își iau numele de la forma lor. De obicei au două corpuri verticale, unite în partea de sus printr-un raft mare. Datorită spațiului rămas liber în zona centrală, poți amplasa un televizor, de care să te bucuri împreună cu cei dragi.

Mărime

Acest factor este printre cei mai importanți când vine vorba de achiziționarea unei biblioteci pentru living, determinând felul în care rafturile capătă funcționalitate în spațiul tău. Iată ce trebuie să iei în considerare:

– Înălțimea: Bibliotecile pot avea de la 1m până la 2,5m. Cele înalte pot ocupa un perete întreg, fiind de regulă mai formale. Cu o bibliotecă mai joasă poți beneficia de spațiul de deasupra, ce poate fi folosit ca suport.

– Lățimea: Această măsură este relativă la înălțime. Dacă alegi o bibliotecă înaltă, te poți orienta spre mai multe unități verticale, dar înguste, care îți vor oferi flexibilitate. La o bibliotecă mai joasă, alege un model mai lat, care îi va da amploare.

biblioteci living 3-1

– Adâncimea: Cele mai multe modele au în jur de 30 de cm adâncime, însă unele modele pot avea o adâncime mai redusă. De aceea trebuie să ții cont de lucrurile pe care plănuiești să le depozitezi, înainte de achiziționare. Calculează și spațiul dintre rafturi, în cazul în care acestea nu sunt ajustabile.

Funcționalitate

În funcție de nevoile tale, trebuie să iei în calcul următoarele opțiuni:

– Rafturile ajustabile: Acestea îți permit o versatilitate mai mare, fiind de obicei prinse în corpul bibliotecii cu ajutorul unor suporturi mici din metal.

– Roți: Dacă plănuiești să folosești biblioteca pentru a împărți spațiul camerei, sau dacă îți place să redecorezi des, alege un model cu roți.
biblioteci living 4

 

Material

Bibliotecile pot veni într-o gamă largă de materiale. Iată care sunt cele mai comune:

– Lemn: Elegant, tradițional și rezistent în timp. Acestea sunt calitățile ce fac ca acest material să fie unul ideal pentru o bibliotecă.

– MDF: Acestea sunt moderne, au un aspect unic și un preț mai scăzut.

– Metal: Chiar dacă nu sunt printre cele mai populare opțiuni, o bibliotecă din metal aduce un look contemporan în orice casă.

Pentru a face alegerea perfectă în materie de biblioteci pentru living, ține cont și de felul în care o vei folosi. Dacă ai de gând să faci o investiție pe termen lung, nu mai sta pe gânduri și intră pe FAVI.ro, unde cu siguranță îți vei găsi inspirația!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.