Controversatul om de afaceri Paul Nicolau, poreclit Pescobar, refuză să achite nota de plată firmei ROMB STRUCTURE SRL, care s-a ocupat de construcția și amenajarea restaurantului Taverna Racilor din Iulius Mall, pe care ISU Cluj l-a închis la începutul acestui an.
Potrivit surselor noastre, Pescobar are restanțe de peste 150.000 de lei la firma ROMB STRUCTURE SRL, restanțe pe care ar fi trebuit să le plătească începând cu luna februarie a acestui an. Cu toate acestea, Paul Nicolau este extrem de sfios când vine vorba de banii pe care trebuie să-i achite în schimbul lucrărilor prestate de societatea comercială. Cu atât mai mult că Primăria Cluj-Napoca a dispus demolarea terasei ilegale construite fără autorizație de construire, pentru care afaceristul investise suma de 100.000 de lei. Astfel, Pescobar încearcă să-și diminueze paguba, refuzând să achite sumele datorate firmei ROMB STRUCTURE SRL.
Nereguli grave, găsite la Taverna Racilor Cluj
Taverna Racilor Cluj a fost închisă, la începutul lunii ianuarie, de către ISU Cluj, după numai o lună de funcționare. Restaurantul nu avea autorizație pentru securitate la incendiu, iar Pescobar a ignorat solicitarea pompierilor de a depune actele necesare pentru autorizare.
ISU Cluj a aplicat și o sancțiune contravențională de 105.000 lei.
„În urma verificărilor specialiștilor ISU Cluj au fost constatate deficiențe și încălcări grave ale cerinței de securitate la incendiu. Astfel s-a constatat că în spațiul respectiv nu existau instalații cu rol de securitate la incendiu, care erau obligatorii pentru numărul de clienți găsiți în momentul controlului, iar terasa construită adiacent spațiului din incinta complexului comercial nu deținea autorizație de construire. În acest sens s-a aplicat o sancțiune contravențională de 105.000 lei și a fost aplicată măsura complementară de oprire a funcționării și de utilizare a spațiului respectiv”, a transmis ISU Cluj.
Responsabilitatea nu este punctul forte a lui Pescobar, deoarece a fost singurul operator economic care nu a evacuat clientii în urma incendiului de la depozitul Auchan din Iulius Mall Cluj.
Interesanta poveste de adormit copii. Eu știu ca și firma renumită de construcții ca orice lucrare luată trebuie făcută pe baza unui proiect autorizat și cu amplasarea imediată a unei plăcuțe de identificare cu AC și alte date necesare începerii lucrărilor. Firma respectivă nu a respectat nimic din lege, a construit ca în polocsay fără a cere și vedea dacă este autorizată. Să înțeleg ca ea n-are nici o vină? Oare chiar așa? Numai banii îi vreți, pt ce, pt o lucrare care s-a demolat?