Primăria Cluj Napoca a emis autorizația de construcție, cu o valabilitate de un an de zile, pentru ca Biserica Reformată să edifice o clădire în apropierea cimitirului central care să conțină și o parcare supraetajată cu 300 de locuri. Lucrările trebuies finalizate în termen de 3 ani de începerea lor.

Potrivit Planului Urbanistic de Detaliu clădirea va fi construită pe o proprietate privată situată la adresa strada Avram Iancu nr. 22-24 și, pe lângă parcare, va conține spații servicii și administrative cu un regim de înălțime 2S+P+3E+T. 

”Se propune desființarea construcțiilor existente și construirea unei clădiri ce va adăposti o parcare publică supraetajată și spații administrative și pentru servicii. Parcarea va asigura locuri de parcare standard (peste 300 de locuri de parcare), locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilități și locuri de parcare pentru biciclete, desfășurându-se pe două nivele subterane și patru nivele supraterane respectiv 2S+P+3E+T. Pe terasa circulabilă este prevăzută o parcare dechisă cu o perdea verde ( vegetație medie înaltă) de 3 metri spre imobilele din partea vestică. Accesul auto se va realiza din alea de acces a Cimitirului Central iar accesul pietonal din strada Avram Iancu și aleea de acces în Cimitirul Central”, se arată în referatul hotărârii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here