Liderul PDL, Vasile Blaga, se arată îngrijorat de posibila revenire în Parlament a fostului ministru Relu Fenechiu, considerând că o astfel de decizie poate afecta şi mai tare credibilitatea instituţiei. Meciurile dintre opoziţie şi putere nu se opresc nici pe timpul vacanţei parlamentare, iar „cazul Fenechiu” reprezintă un bun prilej pentru un nou schimb de „lovituri”.
Vasile Blaga se declară îngrijorat de faptul că Relu Fenechiu doreşte să vină acum în Parlament, considerând că moral ar fi ca acesta, după problemele de imagine create Guvernului, să nu arunce anatema pe o altă instituţie prin deciziile sale: „Ce mă îngrijorează pe mine şi PDL este altceva: domnul Fenechiu doreşte să vină în Parlament acum. Sigur, eu nu ştiu ce este în dosar, nu spun că cineva este condamnat până nu se pronunţă instanţa de apel la care domnia sa are dreptul, dar în care Parlament? În cel care conform USL-iştilor Parlamentul este forumul suprem de decizie şi dezbatere? Aici vine domnul Fenechiu? Eu cred că din moment ce ai fost condamnat, cel mai bun lucru cu putinţă este să nu mergi după Guvern să arunci anatema pe altă instituţie care oricum nu se află în preferinţele românilor, Parlamentul României”.
Şi prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu s-a referit la problemele de imagine ale Guvernului după condamnarea lui Relu Fenechiu: „Acest caz îi afectează pe toţi românii pentru că afectează credibilitatea Guvernului României. Or, România are nevoie de investiţii, are nevoie de credibilitate pe plan internaţional şi orice acţiune care ştirbeşte această credibilitate se răsfrânge în buzunarul fiecărui român. Pe de altă parte, că şi noi, Opoziţia, marcăm puncte faţă de această greşeală gravă a Guvernului nu o facem cu bucurie. Este un eveniment trist şi orice eveniment care afectează credibilitatea Guvernului ţării şi a Româ¬niei în general nu poate decât să ne întristeze. (…) Ce fel de competenţă a avut ministrul Fenechiu ratând de două ori privatizarea CFR Marfă, întârziind şi până la această oră să semneze contractul la cea de a treia tentativă de privatizare? De aceea cred că este preocupantă lipsa de pricepere administrativă a premierului pentru că a menţinut nepermis de mult în Guvern un ministru care era suspectat, acuzat, inculpat pentru corupţie. Această îngrijorare se răsfrânge asupra tuturor românilor, pentru că nu poţi să ai un premier care conduce destinele ţării cu nesiguranţă şi cu lipsă de pricepere administrativă”.
Preşedintele PDL este convins că în aceste zile Guvernul face tot posibilul pentru a îngropa două dintre scandalurile care ţin prima pagină a presei, considerând că anunţul Guvernului că va sesiza DNA în cazul fostului preşedinte al CNAS Lucian Duţă nu este altceva decât o perdea de fum: „Am avut discuţii cu Lucian Duţă şi domnia sa şi-a prezentat clar poziţia, care este şi a partidului: Ponta reîncălzeşte o ciorbă. Finul domniei sale conducea Casa de un an şi două luni de zile, nu a făcut nimic acolo pentru cardul de sănătate, de fapt trebuiau să inventeze ceva în speranţa de a acoperi cazul Fenechiu care, iată, pune în mare pericol un raport bun MCV în justiţie, ăsta-i lucrul adevărat.(..) Despre ce vorbim dacă, chiar în ziua în care Înalta Curte se pronunţă, dai verdicte ca şi în cazul scandalului de la Bacalaureat?”.
Guvernul a anunţat că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru nereguli în atribuirea contractului pentru cardul naţional de sănătate, cu efecte în neimplementarea proiectului şi determinarea unei pagube de peste 1,2 milioane euro, comise de fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here