Primarul Emil Boc susține că a găsit o soluție pentru a pune capăt situației de criză din creșele clujene care amenința locurile de muncă și salariile angajaților. Acesta a afirmat că la ședința Consiliului local de mâine, 16 iunie, va fi dezbătut noul cadrul legal pentru asigurarea contnuității funcționării creșelor din municipiul Cluj-Napoca.

„Împreună cu colegii mei și cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, am rezolvat situația de criză de la creșele din oraș – păstrăm personalul și drepturile salariale. Primăria Municipiul Cluj-Napoca susține financiar creșele peste costul standard per antepreșcolar. Menținem calitatea serviciilor din creșele clujene. Mâine, joi, la ora 11:00 am convocat o ședință de îndată a Consiliului local pentru aprobarea noului cadru legal de a asigura continuitatea funcționării creșelor în municipiul Cluj-Napoca.”, a anunțat Emil Boc.

Situația de criă din creșele clujene a fost declanșată de noua legislație care prevede trecerea creșelor din administrarea primăriei în cea a Ministerului Educației. În urma acestei modificări, aproximativ 50 de persoane și-ar fi putut pierde locul de muncă numai în municipiul Cluj-Napoca, iar salariile ar fi s-ar diminuat consderabil.

Citește și: Alin Tișe, scos din minți de consilierii USR: Nu sunteți capabili să faceți niciun amendament palpabil la niciun proiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here