Text scris de Victor Lungu în ziardecluj.ro:

Țeparul ”de afaceri”, Ionuț Geană, a fost “autorizat” ieri (cică pentru 15 minute) de către municipalitatea condusă de primarul Emil Boc să producă un act de huliganism şi incitare la ură şi violenţă împotriva jurnalistului Liviu Alexa.

Fapta comisă ieri după-amiaza în fața magazinului ”Central” de pe bulevardul Regele Ferdinand din Cluj-Napoca de către Ionuț Geană, un individ care minte politicieni, oameni de afaceri și diverse alte categorii socio-profesionale din județ cum că ar fi jurnalist și om de afaceri, se încadrează în definițiile Noului Cod Penal la capitolul ”Infracţiuni contra ordinii şi liniştii publice”, Art. 369: ” Incitarea la ură sau discriminare”. Spre știința huliganului care a tulburat liniștea publică și a incitat la ură publică împotriva lui Liviu Alexa, jurnalist și patron al Ziar de Cluj și NCN, prin urmare și împotriva angajaților acestuia, ”Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”

Asta şi spre ştiinţa autorităţilor competente!

Făptașul Ionuţ Geană, însoțit de câțiva indivizi, mascați în haine ”de epocă” au produs un act de tulburare a ordinii şi liniştii publice în centrul municipiului Cluj-Napoca, pe care ar dori să-l definească ”performance” sau ”flash-mob” – habar nu avem. Şi s-a mai și lăudat cu fapta penală pe pagina de socializare a site-ului pe care-l definește drept ziar on-line.

Ce știm este că această manifestație de HULIGANISM s-a desfășurat CU AUTORIZAȚIE de la Primăria municipiului Cluj-Napoca. Deci cu aceasta se ocupă Emil Boc: cu autorizarea huliganismului şi incitării la ură şi dispreţ public.

Spre ştiinţa primarului, individul, cu gașca lui de gealați, s-a erijat în ”instanță de judecată” (mai există doctori la Spitalul de pe Marinescu?) și și-a permis să dea o ”sentință” prin care să ceară nici mai mult, nici mai puțin decât ca “numitul Doru Liviu Alexa să fie eliminat din viața publică clujeană”…

Cică: “Noi instanța de judecată, în numele cetățenilor onești și corecți din Cluj-Napoca care au votat la sondajul Cluj Manifest în proporție de 95% că cetățeanul Liviu Doru Alin Alexa, în spatele meu etajul patru să fie eliminat din viața publică clujeană. Deci ostracizat, dăm următoare sentință.”

De când se fac substituiri de atribuţii publice şi un grup de huligani se auto-intitulează “instanţă” şi îşi permit să “dea” “sentinţă” – adică să producă un act de condamnare? Mai ales în public şi echipaţi ca nişte „judecători”.

Aşteptăm reacţia publică a organelor în drept şi pentru această faptă. Căci e grav Maestre, Excelenţa Ta, Emil Boc, că instituţia ta încurajează LINŞAJUL în PUBLIC.

Din punctul de vedere al faptei comise, cei 6 huligani, în frunte cu ţeparul “de afaceri” Ionuţ Geană, nu diferă în conţinut de ce manifestau grupurile de legionari care linşau moral (ulterior fizic) în anii 40 ai secolului trecut.

Iar tu i-ai legitimat prin autorizare. Dar de ce mă mir? Tu ţii în Primăria municipiului Cluj-Napoca un şef de serviciu care are pe faţă OPINII, MANIFESTĂRI şi DISCURS LEGIONAR!

Şii, gata!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here