Consilierii locali PSD solicită publicarea de urgenţă a rapoartelor Curţii de Conturi privind alocările Primăriei Cluj-Napoca pentru proiectele finanţate prin alocări nerambursabile, precum şi stadiul proceselor pe care Primăria Cluj-Napoca le are cu Curtea de Conturi a României.

Încă din anul 2016 i-am solicitat Primarului Emil Boc publicarea rapoartelor Curţii de Conturi şi o discuţie publică pe tema alocărilor pentru evenimente finanţate din fonduri nerambursabile, însă conducerea primăriei împreună cu consilierii locali PNL+UDMR au ales să ascundă aceste rapoarte, să blocheze orice dezbatere pe această temă.

Încă de la acea dată, Curtea de Conturi a României stabilea faptul că alocările de finanţări nerambursabile se fac în mod nelegal, fără respectarea legii şi, mai mult, fără a se ţine cont de recomandările făcute.

Amintim aici câteva din nelegalităţile identificate în rapoarte, informaţii obţinute din presă, din cauza faptului că Primarul Emil Boc a ales să ascundă aceste rapoarte:

– 2015 – 6 milioane Ron prejudiciu: se invoca, în principal, nelegalitatea alocării ca urmare a obţinerii de profit de către beneficiar, precum şi omisiunea cu bună ştiinţă de a furniza documentele solicitate şi faptul că finanţatorul a uitat să verifice evidenţierea şi fundamentarea bugetelor. Principalul beneficiar al acestor finanţări a fost Federaţia SHARE, viitorul organizator UNTOLD, pentru care se stabileşte un prejudiciu de 3,4 milioane Ron.

– 2016 – 1,1 Milioane Ron prejudiciu: acordare nelegală de finanţări, în condiţiile în care beneficiarii au desfăşurat şi au realizat activităţi care au generat profit.

– 2017 – 2 Milioane Ron prejudiciu: acordare nelegală de finanţări către beneficiarii care generează profit.

În anul 2017, Primăria decide să aloce suma de 137.000 Ron+TVA pentru un contract de reprezentare juridică în procesele cu Curtea de Conturi, fără a înţelege să modifice regulamentul de alocare, alegând să risipească bani publici în loc să aplice legea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here