Astăzi, Emil Boc a fost audiat în Dosarul Microsoft care se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„În calitate de prim-ministru al Guvernului, am luat cunoştinţă de necesitatea încheierii unui contract de închiriere a licenţelor educaţionale în unităţile de învăţământ preuniversitar, în prima jumătate a anului 2011, când ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Valerian Vreme, în baza solicitării Ministerului Educaţiei, a supus atenţiei Guvernului o notă privind licenţele pentru produse Microsoft utilizate în şcoli, având în vedere imposibilitatea folosirii acestora în sistemul de învăţământ, întrucât expirase termenul de valabilitate al contractelor anterioare”, a spus Emil Boc, în faţa instanţei.

El a mai spus că nota cuprindea două componente, una de fundamentare a nevoii de închiriere în continuare a licenţelor educaţionale şi o componentă financiară, ce solicita alocarea unei sume de bani din buget pentru suportarea costurilor aferente închirierii licenţelor educaţionale. Nota avea natura de a informa membrii Guvernului în legătură cu necesitatea încheierii contractului de închiriere a licenţelor, nefiind un act normativ care să fie supus avizului din partea Ministerului Justiţiei.

,,Această notă a fost formulată şi înaintată Guvernului anterior rectificării bugetare din iulie-august 2011, având în vedere că asemenea cheltuieli nu fuseseră prevăzute în bugetul aprobat pentru anul respectiv la sfârşitul anului anterior”, a adăugat Emil Boc.

2 COMENTARII

  1. Păi Boculeţ habar n-are, tovarăşi! El nu ştie nimic…nu mănâncă usturoi..şi gata! Ce tot vreţi de la el şi de la Băsescu? Ei trăiesc pe altă lume, în alte universuri!
    Doar se vede cu ochiul liber că Boc are foşti subalterni miniştri PENALI ! Cum e vorba aia?…”spune-mi cu cine umbli ca să-ţi spun cine eşti”?

  2. El e mic, nu știe nimic. Prim ministru pentru atâta vreme și toată șarada s-a desfășurat sub oblăduirea lui! Pentru non-răspunsurile sale date judecătorilor, ar trebui deținut pentru dispreț și lipsă de colaborare.
    Când mă gândesc că i s-a mai acordat o tură la primăria Clujului, am frisoane..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here