Un grup al consilierilor liberali il critica pe Emil Boc pentru situatia in care s-a ajuns cu serviciul de salubritate al orasului. „Primarul Emil Boc a reuşit să realizeze ceea ce în primăvara anului trecut susţinea ferm că nu va face: să prelungească contractele celor două firme care salubrizează străzilor din oraş, fără licitaţie. După ce a tărăgănat organizarea unei noi proceduri care ar fi trebuit să aducă servicii decente pentru clujeni – calitate-preţ, acum a scăpat din mână licitaţia pentru salubrizarea municipiului, după ce a atribuit contractul unei firme despre care Consiliul Nanţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor susţine că a avut o ofertă neconformă.

Este inadmisibil ca într-un oraş de talia municipiului Cluj-Napoca, condus de un fost premier al României, să planeze în continuare suspiciuni asupra modului în care primăria gestionează licitaţiile. Mai grav este că primarul Emil Boc pasează vina unor instituţii ale statului care au ca rol să vegheze la respectarea legii şi a cheltuirii transpareante a banului pubic sau doreşte ca instanţele de judecată să îi rezolve probleme din propria instituţie”, arata comunicatul PNL.

De asemenea, in document se mai adauga si faptul ca, in pofida faptului ca pentru licitatia de salubritate angajatii municipalitatii au avut aproape jumatate de an pentru a se asigura ca alegerea firmelor va fi conforma, in momentul de fata procedurile trebuiesc refacute. „În cinci luni de zile de la organizarea licitaţiei pentru salubrizarea stradală documentaţia de licitaţie a fost contestată de diferite societăţi care acuzau că administraţia locală a elaborat un caiet de sarcini cu dedicaţie. După fiecare contestaţie, primăria a fost obligată de autorităţile de la centru să modifice documentaţia de licitaţie. Rezultatul licitaţiei a fost anunţat după perioada legală în care comisia de licitaţie trebuia să evalueze ofertele. Acum, o decizie luată de comisia de licitaţie este anulată de o instituţie independentă având competenţa soluţionării contestaţiilor în cadrul procedurilor de achiziţie publică. Cineva a greşit şi trebuie să răspundă pentru asta.  Să nu uităm că s-a scos la licitaţie un contract de 30 de milioane de euro pentru curăţarea străzilor din oraş şi de aceea selectarea firmei câştigătoare ar fi trebuie să se facă responsabil şi legal”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here