Municipalitatea clujeană a atribuit contractul ”Proiectare și execuție consolidare zona supusă alunecărilor de teren aferenta obiectivului ”Acces din strada Oașului la cartierul Lomb din Cluj-Napoca (între km 1+450-1+660)” firmei TCI Contractor General S.A., care a fost și singura societate care a participat la licitație. Potrivit descrierii succinte a achiziției, constructorul clujean va primi 3.021.276,74 de lei, fără TVA (Proiectare si executie consolidare zona supusa alunecarilor de teren aferenta obiectivului ”Acces din strada Oasului la cartierul lomb din Cluj-Napoca(intre km 1+450-1+660)” — cf caiet de sarcini; valoare proiectare si asistenta tehnica: 175 000 RON fara TVA valoare lucrari: 3 758 205,78 RON fara TVA) pentru această lucrare.

Spre finele anului trecut, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a atribuit contractul ”Complex de dotări Sportive, Spaţii Anexe” lucrări de execuţie în continuare la sala de sport multifuncţională, bazin de înot, CSS ,,Viitorul” Cluj Napoca şi Sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj” firmei TCI Contractor General SA  pentru suma de 22 268 141,72 de lei, cu TVA inclus. Potrivit descrierii succinte a contractului, Inspectoratul Şcolar Judeţean va încheia un contract de ”lucrări de execuţie în continuare la ”Complex de dotări sportive, spaţii anexe” Sală de sport multifuncţională, bazin de înot şi parking subteran, branşamente, racorduri şi amenajări exterioare, Sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. Stadiul actual al execuţiei pentru lucrările mai sus menţionate: — Sala de sport multifuncţională, bazin de înot CSS Viitorul Cluj-Napoca, 10 % lucrări executate. — Sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, 60 % lucrări executate”.

Firma TCI Contractor General este una dintre cele mai vechi firme de construcţii din Cluj. În perioada 1999-2000, din Trustul de Construcţii şi Instalaţii (TCI) Cluj s-au desprins mai multe societăţi, printre care se numără şi Transilvania Construcţii. „Puii” fostului TCI, sunt Napoca Construcţii, Grup 4 Instalaţii, Someş Balastiere, Ruttrans, Samus Construcţii, Drumuri Poduri „Apolodor” şi Transilvania Construcţii, firme care au ajuns să fie patronate şi administrate de cei mai oneşti oameni de afaceri din Cluj Napoca.

În momentul de faţă, TCI Contractor este o societate pe acţiuni în regim închis şi este administrată de  BUCSA HOREA (şeful Hotelului Victoria din Cluj Napoca care se află în patrimoniul RAAPPS şi este cunoscut ca fiind ”cuibul băieţilor cu ochi albaştri”, fiind o unitate dotată cu ultima tehnică din categoria audio-video), BORSA DANIELA CRISTINA (avocat) şi OLTEAN STEFAN DORIN.

1 COMENTARIU

  1. Articolul este nedocumentat: Firmele enumerate , nu au facut parte niciodata din cadru TCI (Trustul de constructii INDUSTRIALE si NU Instalatii cum specificati) .
    Ele au facut parte din TCC (Trustul de Constructii Civile).
    Cel care a scris articolul este departe de a fi documentat.
    Va rugam sa nu dezinformati opinia publica.
    Cu deosebita stima .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here