S-a făcut primul pas pentru continuarea construcțiior din Borhanci. În 15 ianuarie s-a aprobat solicitarea privind trecerea unor imobile aflate în proprietatea USAMV, în administrarea consiliului local al municipiului Cluj-Napoca.

Emil Boc a stopat autorizațiile de construcție din cartierele Borhanci până la extinderea străzilor, proiect inițiat încă din anul 2017.

În 2017 s-a blocat emiterea autorizaţiilor de construcţie pentru Bună Ziua şi Borhanci datorită aceluiaşi motiv existent şi în situaţia curentă, şi anume încărcarea traficului.

La începutul anului 2018, s-au făcut nişte studii care au arătat o depășire cu 126% a traficului ceea ce a dus şi la oprirea construcţiilor din cartierul Borhanci.

Ca şi soluţie, până la construirea centurii metropolitane, municipalitatea a promis că va lărgi zona printr-un nou sens giratoriu dar au întâmpinat probleme. Şi anume USAMV ar fi urmat să cedeze Primăriei aproape un hectar de teren, dar, ulterior, s-a aflat că terenul nu este al USAMV, universitatea având doar un drept de administrare.

Astfel, pentru lărgirea străzii Borhanci, municipalitatea avea nevoie de o porţiune de teren, în suprafaţă totală de 9.000 mp, administrată de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, dar care se afla în proprietatea statului.

Nu e prima dată când construcţiile din cele două zone sunt blocate, aceeaşi situaţie a fost întâlnită şi acum doi ani, când s-a discutat despre gradul de utilizare a străzii Bună Ziua care a trecut în 2017  de 90%.

În data de 15 s-a făcut o hotărîre de consiliu privind trecerea unor imobile aflate în proprietatea USAMV, în administrarea consiliului local al municipiului Cluj-Napoca.

Astfel, „se aprobă solicitarea de trece a imobilelor aflate în proprietatea statului român, din administrarea USAMV Cluj-Napoca, în administarea Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca.

 

1 COMENTARIU

  1. Bine si cu terenul USAMV cat se largeste? Sensul giratoriu si eventual un pic in jos, spre Borhanci pana la primul parau, apoi? Daca se largeste doar pe o suprafata de 500 de m drumul, s-ar putea sa nu fie de ajuns

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here