toaleta publica eco wc public

La începutul anului, Primăria Cluj Napoca a semnat contractul pentru cumpărarea a 4 WC-uri ecologice. Valoarea lor este de 1.104.320 de lei cu tot cu TVA (225.371,4 euro), astfel că prețul pentru fiecare WC este de 276.080 de lei cu TVA, adică 56.342,9 euro). Firma care va furniza toaletele este din București și se numește Comex Rom SRL. Până acum, administrația clujeană a cumpărat 10 WC-uri de la această societate.

 Firma este patronată de Andrei Popovici si Viorica Popovici. Despre Andrei Popovici s-a vehiculat în media că e un apropiat al omului de afaceri francez Pascal Schaller, cumnatul fostului ministru PSD-ist Miron Mitrea. Potrivit acelorași date, Andrei Popovici este prieten foarte bun cu Răzvan Murgeanu, fost viceprimar al Capitalei, si că pe baza acestei prietenii firma lui Popovici a obținut mai multe contracte în București. Potrivit datelor de la Ministerul de Finante, în 2017 compania a realizat o cifră de afaceri de 5,4 milioane lei cu 36 de angajați, însă afacerea merge pe pierdere. La obiectul de activitate figurează colectarea deșeurilor nepericuloase, însă societatea a mai avut și altfel de contracte publice pentru montarea și întreținerea unor instalații rutiere pe DN1 sau pe Autostrada Soarelui, după cum relatează media centrală.

Potrivit site-ului oficial al companiei Comex Rom, toaletele automate din portofoliu sunt confecționate din panouri de ciment armat cu fibră de sticlă, protejate cu vopsea antigraffiti, sunt prietenoase cu mediul, având un consum redus de energie electrică și de apă iar, în plus, se și curăță automat, fără a mai fi nevoie de personal auxiliar. Există posibilitatea ca cei care le folosesc să fie delectați și cu muzică iar toaletele au un buton SOS care permite deschiderea ușilor atunci când se întretupe alimentarea cu energie electrică. Toaletele pot fi monitorizate de la distanță pentru a se verifica dacă funcționează la parametri optimi și au sisteme automate. Vorbim despre sisteme pentru spălarea și dezinfectarea după fiecare utilizare a podelei de aluminiu, pentru aerisirea și odorizarea după fiecare utilizare, pentru spălarea, dezinfectarea și uscarea automată a vasului de toaletă, de detecție a înfundării vasului de toaletă, de siguranță, care previn începerea ciclului de spălare înainte de ieșirea utilizatorului din cabină,  de indicare a timpului de utilizare și presemnalizare optică și sonoră a ultimelor minute de utilizare, de uscare mâini și lavoar încastrat în perete cu distribuire automată de apă și săpun, de distribuire automată a hârtiei igienice etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here