Potrivit unui protocol de colaborare între administrația locală și cea județeană, care se va discuta în următoarea ședință a CJ Cluj, primăria condusă de emil Boc ar putea construi mai multe parcări care vor vor fi administrate de instituția condusă de Alin tișe, finul primarului clujean.

“Parcările sunt îndeosebi problematice cu precădere în centrul orașului Cluj-Napoca și lipsesc facilități de park and ride care să ofere o integrare cu sistemul de transport public în puncte cheie de intrare în municipiu dinspre Florești, Baciu sau Apahida”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit protocolului de colaborare, Primăria Cluj-Napoca va asigura realizarea unor stații pentru mijloacele de transport în comun cu dotările și infrastructura aferentă, stații de bike sharing, amenajare acces auto/pietonal, iar Consiliului Județean îi revine realizarea, administrarea și întreținerea parcării “cu mențiunea că aceste facilități vor funcționa contra cost, taxele urmând a fi stabilite și încasate de către județul Cluj”.

“Consiliul Județean va finanța realizarea proiectului și va asigura administrarea acestuia, stabilirea taxelor, încasarea și utilizarea acestora. Județul Cluj va asigura elaborarea și obținerea certificatelor de urbanism în scopul realizării proiectului, elaborarea planurilor urbanistice zonale necesare proiectului, efectuarea, în comun cu Primăria, a achizițiilor specific pentru elaborarea documentațiilor necesare (studiu de fezabilitate, documentația pentru autorizarea lucrărilor de construire, proiect tehnic, detalii de execuție). Municipiul Cluj-Napoca va asigura conferirea de support tehnic, consultarea populației, avizarea și aprobarea planurilor urbanistice zonale necesare proiectului, suportarea tuturor cheltuielilor legate de stațiile de pentru mijloacele de transport în comun cu dotările aferente, amenajarea de stații de bike sharing și amenajarea de acces auto/pietonal”, se prevede în protocol.

Protocolul va fi valabil pe o perioadă de 49 de ani cu posibilitatea prelungirii.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here