Primarul Emil Boc a declarat că va relua demersurile pentru publicarea licitației pentru construirea Parcul Zorilor.

Ofertele pentru amenajarea parcului de pe strada Observatorului pot fi depuse până în 15 februarie 2022, aceasta fiind nouă dată prevăzută în cadrul procedurii de licitație a lucrărilor de proiectare și execuție pentru Parcul Zorilor.  

Lucrarea a fost scoasă la licitație de primărie în luna aprilie a anului trecut, având termen limită în aceeași lună, însă procedura a fost suspendată din cauza litigiilor din instanță. Ulterior, procedura a fost reluată cu un nou termen limită pentru depunerea ofertelor: 15 februarie 2022. 

„Ofertantul va face dovada ca a executat lucrări similare celor descrise în caietul de sarcini duse la bun sfârşit, la nivelul ultimilor 5 ani, în valoare cumulată de minim 6.000.000 lei fără TVA. Cerința minimă se va îndeplini la nivelul a maxim 3 contracte. Prin lucrări similare se înțelege orice lucrări de execuție pentru amenajare/reabilitare/modernizare spatii verzi și pentru agrement, baze sau parcuri sportive, zone recreere, parcuri. (…) Ofertantul va face dovada că a prestat servicii similare celor prevăzute în caietul de sarcini, respectiv servicii de proiectare fazele SF/ DALI/ proiect tehnic/ revizuire PT (oricare dintre aceste faze) pentru domeniile: spații verzi și pentru agrement, baze sau parcuri sportive, zone recreere, parcuri, duse la bun sfârşit, la nivelul ultimilor 3 ani, în valoare cumulata de minim 200.000 lei fără TVA. Cerința minimă se va îndeplini la nivelul a maxim 3 contracte”, se arată în anunțul de achiziție.

Amplasamentul parcului respectiv este disputat între Primăria Cluj Napoca și proprietarul terenului, Sile Puscaș. Între el și administrația locală există mai multe procese deschise din cauză că Primăria Cluj Napoca a încercat, fără succes, să îșl expropieze pe Puscaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here