Administrația locală condusă de Emil Boc a încheiat un contract în valoare de peste 800.000 de lei, fără TVA, cu firma din București Comex Rom SRL care va furniza patru toalete publice care vor fi montate în oraș. WC-uri publice  vor fi montate în Parcul Central, Parcul I.L. Caragiale, zona verde de pe malul Someșului din cartierul Grigorescu și la Baza Sportivă Gheorgheni.

Firma este patronată de Andrei Popovici si Viorica Popovici. Despre Andrei Popovici s-a vehiculat în media că e un apropiat al omului de afaceri francez Pascal Schaller, cumnatul fostului ministru PSD-ist Miron Mitrea. Potrivit acelorași date, Andrei Popovici este prieten foarte bun cu Răzvan Murgeanu, fost viceprimar al Capitalei, si că pe baza acestei prietenii firma lui Popovici a obținut mai multe contracte în București. Potrivit datelor de la Ministerul de Finante, în 2017 compania a realizat o cifră de afaceri de 5,4 milioane lei cu 36 de angajați, însă afacerea merge pe pierdere. La obiectul de activitate figurează colectarea deșeurilor nepericuloase, însă societatea a mai avut și altfel de contracte publice pentru montarea și întreținerea unor instalații rutiere pe DN1 sau pe Autostrada Soarelui, după cum relatează media centrală.

Site-ul de stiri al Kanal D anunța că Primaria Iași a cumparat toalete automate la preț de apartamente. ”Fiecare toaletă costă 30.000 de euro, adica pretul unui apartament modest”, scriau cei de la Kanal D. În total, Primăria Iași a plătit 644.065 lei, fara TVA și a cumpărat toaletele de la aceeași firmă, Comex Rom srl.

Ziarul Adevărul denumea investiția drept ”Una dintre cele mai costisitoare achiziţii făcute de Primăria Iaşi”. Practic, pentru fiecare cabină s-a cheltuit în jur de 30.000 de euro, cât o garsonieră în centrul Iaşiului, relata ziarul central.
Spre deosebire de Iași, unde municipalitatea a cumpărat toaletele cu 30.000 de euro bucata, la Turda, administrația locală le-a închiriat cu 35.000 de euro bucata.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here