toaleta publica eco wc public

Primăria Cluj Napoca a anunțat organizarea unei licitații pentru a cumpăra patru toalete ecologice cu suma 985.360 lei, fără TVA, pentru a le monta în parcurile din oraș.

Până acum, administrația Boc a cumpărat 6 toalete ecologice, cu prețul de 50.000 euro/bucata, care sunt instalate la Baza sportiva Gheorgheni, B-dul 1 Decembrie 1918- loc de joaca pentru copii, Parc Central „Simion Barnitiu, Parc Rozelor, Zona de recreere din cartierul Intre Lacuri Parc, Piata Lucian Blaga.

Ele sunt achiziționate de la SC Comex Rom din București. Firma este patronată de Andrei Popovici si Viorica Popovici. Despre Andrei Popovici s-a vehiculat în media că e un apropiat al omului de afaceri francez Pascal Schaller, cumnatul fostului ministru PSD-ist Miron Mitrea. Potrivit acelorași date, Andrei Popovici este prieten foarte bun cu Răzvan Murgeanu, fost viceprimar al Capitalei, si că pe baza acestei prietenii firma lui Popovici a obținut mai multe contracte în București. Potrivit datelor de la Ministerul de Finante, în 2017 compania a realizat o cifră de afaceri de 5,4 milioane lei cu 36 de angajați, însă afacerea merge pe pierdere. La obiectul de activitate figurează colectarea deșeurilor nepericuloase, însă societatea a mai avut și altfel de contracte publice pentru montarea și întreținerea unor instalații rutiere pe DN1 sau pe Autostrada Soarelui, după cum relatează media centrală.

Site-ul de stiri al Kanal D anunța că Primaria Iași a cumparat toalete automate la preț de apartamente. ”Fiecare toaletă costă 30.000 de euro, adica pretul unui apartament modest”, scriau cei de la Kanal D. În total, Primăria Iași a plătit 644.065 lei, fara TVA și a cumpărat toaletele de la aceeași firmă, Comex Rom srl.

Ziarul Adevărul denumea investiția drept ”Una dintre cele mai costisitoare achiziţii făcute de Primăria Iaşi”. Practic, pentru fiecare cabină s-a cheltuit în jur de 30.000 de euro, cât o garsonieră în centrul Iaşiului, relata ziarul central.
Spre deosebire de Iași, unde municipalitatea a cumpărat toaletele cu 30.000 de euro bucata, la Turda, administrația locală le-a închiriat cu 35.000 de euro bucata.

În cadrul acestei proceduri, membrii comisiei de licitații care, cu siguranță, vor verifica cel puțin capacitatea toaletelor sunt:

Primar – EMIL BOC, Presedinte comisie de evaluare: VIOREL PLESA , Membrii comisiei de evaluare: IOAN BOGDAN, MIHAELA SIMON, MARIUS COROS, VLASIN DOREL; Presedinte si membrii de rezerva: VASILE MOLDOVAN, LOLOS ALEXANDRU, TRIFAN LUPSOR VIOREL, STEFANIA MADARAS, COSMIN BALAJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here