Primăria Cluj-Napoca

Curţii de Apel Cluj a dispus la sfârşitul săptămânii trecute radierea dreptului Municipalităţii clujene, asupra terenului de un hectar de sub Catedrala Ortodoxă, din Piaţa Avram Iancu, în litigiul dintre Mitropolie şi Primărie. Primarul Boc mai are o şansă la Înalta Curte să introducă recurs, artă Oradeștiri.ro.

Reprezentanţii Mitropoliei au descoperit întâmplător că terenul a fost întabulat de Primărie, în urmă cu câţiva ani, fără drept şi au cerut în instanţă radierea dreptului de proprietate şi reînscrierea bisericii în Cartea Funciară.

Terenul a fost donat bisericii în ianuarie 1923, în scopul construirii catedralei. Terenul de 1,13 hectare provenea din Parcul Cuza Vodă, iar diferenţa rămasă după construcţie rămânea în administrarea Arhiepiscopiei de atunci, mitropolia de astăzi, pentru parc şi monumente.

Cel mai probabil municipalitatea a intenţionat amenajarea unei parcări subterane în Piaţa Avram Iancu şi fiindcă reprezentanţii Mitropoliei s-au opus investiţiei, s-a încercat o soluţie mai puţin ortodoxă.

Tribunalul Cluj s-a pronunţat în iulie 2015 asupra litigiului, iar Curtea de Apel a respins în 17 iunie apelul Primăriei, care mai are calea ultimă a recursului la Curtea Supremă.

Admite acţiunea civilă formulată şi precizată de reclamanta ARHIEPISCOPIA VADULUI, FELEACULUI ŞI CLUJULUI, cu sediul în Cluj-Napoca, P-ţa Avram Iancu, nr. 18, jud. Cluj, în contradictoriu cu pârâtul MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA, cu sediul în Cluj-Napoca, str. Moţilor, nr. 3, jud. Cluj şi în consecinţă:

Constată că reclamanta ARHIEPISCOPIA VADULUI, FELEACULUI ŞI CLUJULUI a dobândit dreptul de proprietate asupra imobilului cu nr. top. 4842, Parc în Piaţa Cuza Vodă, în suprafaţă de 1 jug. şi 1257 st.p. şi nr. top. 4843 Catedrala Ortodoxă Română în Piaţa Cuza Vodă, în suprafaţă de 288 st.p., în baza Contractului de donaţiune din data de 30 ianuarie 1923, încheiat cu pârâtul Municipiul Cluj-Napoca, întabulat iniţial în CF nr. 8708 Cluj.

Citește mai mult aici.

1 COMENTARIU

  1. Cum să întabulezi în cartea funciară terenul de sub o clădire, proprietate privată!? Chestia asta pute a înșelăciune sau abuz în servici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.