Un consilier local liberal îi atrage atentia lui Emil Boc despre faptul ca renovarea obiectivului Turnul Pompierilor din centrul orasului se lasa asteptata de mai multi ani de zile. ”

În calitate de consilier local vă atrag atenția, domnule primar Emil Boc, asupra necesității urgentării demersurilor pentru reabilitarea Turnului Pompierilor, un simbol al orașului, aflat într-o stare deplorabilă. Vă solicit să comunicați public un termen pe care Primăria și-l propune pentru restaurarea acestui obiectiv.

A mai trecut un an de zile și Turnul Pompierilor este în continuare o ruină. Primăria a uitat iarăși de unul din cele mai importante monumente din oraș. Deși este al doilea turn de apărare care a rămas în picioare, din cele 20 câte avea cetatea Clujului, nu este pus deloc în valoare. Dimpotrivă, pare că stă ca un ghimpe în coasta administrației locale care, în loc să demareze de urgență lucrări de reabilitare, parcă așteaptă să se prăbușească și să scape de el.

Intrăm în 2015, când pretindem că vom fi vizitați de sute de mii de turiști atrași de proiectul Cluj Capitală Europeană a Tineretului, iar administrația locală nu este capabilă să revitalizeze un obiectiv atât de valoros precum Turnul Pompierilor, un monument înalt cât o clădire de 7 etaje.

În ultimii patru ani de zile, municipalitatea a promis în numeroase rânduri că se va ocupa de renovarea turnului medieval construit în 1574 și cunoscut inițial ca Turnul Lăcătușilor, însă nimic nu s-a întâmplat până astăzi. Ba nu au fost bani, ba s-a motivat că se așteaptă fonduri europene din exercițiul bugetar 2014-2020. Azi-mâine se termină anul 2014 și nu am auzit nimic despre vreun proiect concret care să facă referire la lucrări de refacere a turnului, deși la începutul anului s-au alocat 500.000 lei pentru studii și lucrări de restaurare. Drept urmare, este necesar ca municipalitatea să demareze cât mai repede procedurile de punere în valoare a construcției cu o însemnată valoare istorică și introducerea ei în circuitul cultural al orașului”, spune consilierul liberal Ioan Bâldea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here