Un raport al Curții de Conturi arată că în 2017 angajații din Primăria Cluj Napoca au primit nelegal prime în valoare de 13,5 milioane de lei.

Funcţionarii şi poliţiştii au încasat premii de excelenţă şi bani pentru orele suplimentare. În unele cazuri, angajații premiați făcuseră și 16 ore suplimentare într-o singură zi. Potrivit raportului Curţii de Conturi, această practică nu este nouă în Primăria Cluj-Napoca. Angajaţii de acolo primesc bonusuri încă din 2011.

Jurnaliștii de la Monitor de Cluj notează: „Curtea de Conturi precizează că în anul 2017 au fost efectuate plăți nelegale în sumă de 7.034.670 lei reprezentând drepturi salariale acordate necuvenit tuturor angajaților din aparatul de specialitate al primarului, prin includerea în salariul de bază a unor stimulente, în condițiile în care unii angajați nu aveau atribuții și nu au contribuit la administrarea creanțelor fiscal”.

„Includerea în salariul de bază în anul 2010 pentru personalul contractual și funcționarii publici a unor drepturi salariale necuvenite, în speță, stimulente, a generat un nivel supraevaluat al drepturilor acordate între anii 2011 și 2017”, spun auditorii Curții de Conturi.
Conform raportului, salariile brute acordate necuvenit pentru aparatul de specialitate al primarului pentru care au fostcalculate și virate contribuții ale angajatorului sunt stabilite la suma totală de 7.034.670 lei astfel: Personal Primărie: 4.714.267 lei; Direcția de evidență a persoanelor: 473.082 lei; Poliția Locală: 1.847.321 lei.

În raport se mai prezintă şi faptul că, în anul 2017, au fost efectuate plăţi nelegale reprezentând drepturi salariale acordate necuvenit angajaţilor Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor, Serviciului Public pentru Administrarea Obiectivelor Culturale, Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală, Centrului Bugetar de Administrare Creşe Cluj-Napoca prin includerea în salariul de bază a unor stimulente, în condiţiile în care angajaţii entităţii nu aveau atribuţii şi nu au contribuit la administrarea creanţelor fiscal, în sumă de 5,1 milioane de lei.

2 COMENTARII

  1. Boc are acoliti pensionari de 1…2 ..3 ani in toate directile care freaca menta angajati dupa pensionare cu contracte de prestari servicii… iar stimulentele rezultate din taxele si impozitele clujenilor se imparte inte stabi in loc sa fie retribuiti la cei care au dreptul conform legii… sunt tot felu de buruieni si balari vine primavara piticul ar trebui sa faca curatenie… de primavara ca de dinafara pute rau Primaria de 5 stele (:: voi de ce nu scrieti mai mult de balari care e rostul presei Cainele de paza….(: ? primiti sponsorizare ca si Rares Bogdan care nu scria nimic de Apostol. etc… lua bani pe publicitate nu ?

  2. Un comentariu interesat la această chestiune, găsit pe un alt sait – arată cum putem scăpa de pitic, numai să ne mobilizăm:
    „Nimic nou,principiul se numeste ”fidelizarea bazinului de alegatori”,se studiaza la facultatile de profil,la stiinte politice sau sociologie.L-a aplicat si PSD-ul lui Dragnea de cind au cistigat alegerile,in speta au dublat salariile la bugetari si au cresut unele pensii,bineinteles neacoperite aceste cresteri de o crestere a productiei.Totul din pix.Cam asa a procedat si piticul mult iubit,in loc sa aloce banii C.L.pt.investitii atit de necesare acestui oras batut de soarta ”ii-a bagat” in salarii,premii si prime.Insusi domniei sale si-a alocat al doilea cel mai mare salar din tara al unui primar,primul parca e al altui mare mahar de la PDL,Hava de la Alba Iulia,adica peste 200 mil.bani vechi.Toata lumea a ramas uimita cind primarelul nostru a fost votat a treia orara,desi,ca prim ministru a taiat din pensii si salarii.Ani intregi n-am gasit explicatia,pe urma matematica simpla ne-a luminat.Daca ne intoarcem in anul 2016 si ne uitam la rezultatul alegerilor vedem ca prezenta la vot a fost cea mai mica de la Revolutie,apoi a venit gaselnita PDL-ista cu alegerea primarului intr-un singur tur.Doua avantaje enorme ,pentru pitic,coroborate cu scoaterea unor contracandidati de catre celelalte partide de toata jena(rechinul imobiliar si groparul marcii Ursus ,Buzoianu, si aprozareasa Eugenia).Astfel,portile primariei au fost larg deschise.Sa ne intoarcem la cifre,prezenta la vot,36,85%(101.627alegatori)din acestia mocanul a fost votat de 69,1% adica de aprox.25% din totalul po****tiei cu drept de vot,deci cam un sfert din clujeni.Cam putin nu?Din organigrama de mii de persoane angajate la primarie plus cele citeva regii subordonate,plus ceva rechini imobiliari si firmele de casa cu care primaria executa lucrari publice,plus sute de politisti locali,plus citeva mii de pensionari senili care au uitat ca Boc le-a taiat din pensie,adica citeva mii de persoane cu familiile ne dau exact bazinul electoral al piticaniei,Ca nu e prost primarelul,cred ca deja siti cu totii,de aceea ”merge”o fidelizare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here