Potrivit unui studiu, angajații din Primăria Cluj Napoca, în frunte cu Emil Boc, și-au tras salarii de top plătite din banii clujenilor. Primarul are un salariu de 23.400 lei, mai mare decât premierul Orban, care încasează 22.256 lei.

Şi viceprimarii Clujului sunt plătiţi regeşte, respectiv cu 20.800 de lei/lună. Secretarul general al unităţii administrativ teritoriale Cluj încasează 16.614 de lei, iar directorii duc primesc între 16.391 de lei şi 14.495 de lei. Chiar şi un şef de birou sau un şef de oficiu încasează un salariu lunar de 13.157 de lei.

Poliţiştii locali clujeni, de asemenea, ajung să încaseze salarii și de câte 7.360 de lei pe lună.  În general, chiar și cei mai prost plătiţi angajaţi ai Primăriei Cluj câştigă ceva mai bine decât angajaţii Primăriei Bucureşti aflaţi pe aceleaşi poziţii. Astfel, un şofer angajat al Primăriei Cluj câştigă 5.665 de lei (faţă de 4.093 la Bucureşti), la fel ca un muncitor calificat, o bucătăreasă sau o lenjereasă iau în fiecare lună 5,748 de lei.

Ceva mai slab câştigă portarii, paznicii, bufetierii, manipulanţii de bunuri şi curierii – 4.748 de lei, iar un casier sau un magazioner duce acasă 5.581 de lei.

Pe lângă aceste salarii, angajaţii Primăriei Cluj beneficiază şi de numeroase spoiruri şi indemnizaţii. Este şi cazul sporului pentru condiţii de muncă, despre care se precizează că se acordă pentru activitatea desfăşurată în cadrul programului normal de lucru. Acest spor le aduce angajaţilor în buzunare încă 15% din salariul de bază aferent lunii decembrie 2019.

Citește tot textul pe adevarul.ro

1 COMENTARIU

  1. Tovarase utecist Emil a lu’Boc de la Rachitele, atunci cand mai mergi la posturi obediente de radio si TV te invit sa ne spui si noua, chiar sa ne faci o demosntratie „stintifica”, cum s-a ajuns la 3500 de salariati la Primaria Cluj Napoca. Iti propun sa ne explici de ce comunistii (pana in 1989) au crezut ca este suficient sa avem doar 35 de salariati la Primarie. De ce acum avem de o suta de ori mai multi salariati. In al doilea rand, dorim sa stim cata aparatura electronica exista in Primarie , pe categorii, celulare, calculatoare, imprimante… si care sunt costurile lunare cu intretinerea lor. De ce salariatii care stau 8 ore la birou , primesc telefon gratuit? De ce iubita ta nevasta nu iti pune merinde, in fiecare dimineata, iar tu esti obligat sa manaci si sa bei pe banii nostri. Nu iti ajunge salariu, tu esti chiar nesimtit? La salariul tau te poti duce la restaurant , poti comanda o pizza, de ce nu te poti duce sa mananci la Cantina primariei, de exemplu? De ce platesti , din banii nostri, firme de productie video , pentru propaganda personala? De ce mituiesti, prin intermediul firmelor care au contract cu Primaria, jurnalisti de presa scrisa, de radio si mai ales de TV?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here