După ce Emil Boc a declarat că mall-urile s-ar putea închide pentru a încerca diminuarea răspândirii virusului, Prefectul Clujului, Tasnadi Szilard Istvan, explică o situație mai nuanțată.

„Hotărârea prin care s-a prelungit starea de alertă. Are trei anexe cu toate restricțiile impuse. HG 293/2021. Propunerea o face DSP și implicit analiza, care se discută în comitet. Bănuiesc că nu vă așteptați să închidem mall-urile, dacă legislația nu ne permite acest lucru”, a spus Prefectul Clujului.

Replica lui vine în urma declarațiilor făcute de Emil Boc care a susținut că vrea o implicare mai mare din partea poliției locale în măsurile de prevenire.

„Să se întărească actualele măsuri în vederea respectării cu strictețe a acestora prin implicarea Poliției Locale și a Poliției Naționale, vor fi impuse printr-un act legislativ de nivel național unele măsuri noi suplimentare care vor întări măsurile existente actuale, fără a se ajunge la carantină. Nici carantină de weekend, nici carantină generalizată, ci doar măsuri punctuale, cum ar fi, de exemplu, accesul restricționat în mall-uri, raportat la capacitatea mall-ului”, a declarat Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here