Sursa Foto: Mihai Bacalu

Ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au decis să suplimenteze pedeapsa primită de Bogdan Negrei, zis Crețu, acuzat de părăsirea locului accidentului. Clujeanul este cunoscut pentru că a incendiat o femeie în fața unei discoteci din Vienna.

”În baza art421 pct2lita Cprpen admite apelurile declarate de către inculpatul BREHAR T. LUCIAN-TIBERIU , şi partea responsabilă civilmente S.C. GENERALI ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE S.A. , – împotriva sentinţei penale nr 1718/11102017 a Judecătoriei Cluj-Napoca, pronunţată în dos nr 21450/211/2014, pe care o desfiinţează, în parte, sub aspectul soluţionării acţiunii penale faţă de inculpatul
BREHAR T. LUCIAN-TIBERIU şi, respectiv, a acţiunii civile formulată de partea civilă VÂRLAN FLORINEL CONSTANTIN , precum şi a cheltuielilor judiciare către stat Pronunţând o nouă hotărâre în aceste limite : 1) Constată că legea penală mai favorabilă inculpatului BREHAR T. LUCIAN-TIBERIU este Noul Cod penal, în vigoare de la 1 februarie 2014. În baza art 396 alin 6 rap la art 16 alin 1 lit f Cprpen dispune încetarea procesului penal faţă de inculpatul BREHAR T. LUCIAN-TIBERIU – pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului prev de art 269 alin1 Cpen cu aplic art 5 Cpen – urmare a intervenirii prescripţiei speciale a răspunderii penale 2) Înlătură obligarea părţii responsabile civilmente S.C. GENERALI ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE S.A. la cheltuieli judiciare către stat, cheltuieli ce rămân în sarcina inculpatului NEGREI I. BOGDAN-ADRIAN Menţine restul dispoz hotărârii apelate II În baza art421 pct1litb Cprpen respinge ca nefondat apelul declarat de către inculpatul NEGREI I. BOGDAN-ADRIAN – împotriva aceleaşi hotărâri Stabileşte în favoarea Baroului Cluj suma de 100 lei, onorariu parţial apărător din oficiu, sumă ce se va plăti din FMJ pentru av Antal Stanca Maria În baza art275 alin2,3 Cprpen obligă apelantul – inculpat NEGREI I. BOGDAN-ADRIAN să plătească 600 lei, cheltuieli judiciare către stat, restul cheltuielilor judiciare avansate de stat în apel rămânând în sarcina acestuia Definitivă Pronunţată în şedinţa publică din 21 mai 2019”, arată soluția pe scurt a instanței.

Această pedeapsă vine în completarea alteia care îl condamnă pe Negrei la 20 de ani de închisoare pentru infracțiuni cu violență.

În 2009, Negrei a accidentat o persoană și a fugit de la locul accidentului. El a fost ajutat de poliţistul Lucian Brehar, care a muşamalizat evenimentul. Însă, fostul om al legii a scăpat de pedeapsă prin intervenția prescripției.

Partea responsabilă va achita victimei, care a avut nevoie de îngrijiri medicale de 25 de zile, suma de 70.000 de lei ca daune morale.

Bogdan Negrei a primit 20 de ani de pușcărie pentru tentativă de omor, după ce a stropit cu benzină o prostituată în faţa unei discoteci din Viena. Incendierea a avut loc în mai 2010, în faţa unui club din cartierul „roşu” al capitalei Austriei. Adrian Bogdan Negrei a cerut o taxă de protecţie de 3.000 de euro de la o prostituată română în vârstă de 36 de ani. Femeia a refuzat să plătească, iar „Creţu” l-a pus pe Nico Negrei să-i ardă părul cu o brichetă. Apoi, l-a trimis pe şofer să aducă benzină din maşină, într-un pahar. A aruncat benzina în faţa prostituatei şi i-a dat foc.

Conform procurorilor, femeia a ars timp de 30 şi 60 de secunde, până când şi-a aruncat o geacă pe faţă şi s-a trântit pe jos. Prostituata a fost internată în stare gravă la o clinică din Viena şi a stat la terapie intensivă timp de două săptămâni şi jumătate. „Creţu” a fost dat în urmărire generală şi a fost prins de unitatea specială de poliţie Cobra, la o lună de la incident.

Iniţial, procurorii au încadrat fapta la vătămare corporală gravă, însă în urma anchetei au schimbat-o la tentativă de omor. Pentru faptele comise, judecătorii l-au condamnat pe Adrian Bogdan Negrei la pedeapsa maximă, 20 de ani de închisoare. „Este o pedeapsă pe măsura violenţei cu care a acţionat Negrei. Acest tip a acţionat cu o extraordinară brutalitate. Condamnarea trebuie să fie un exemplu pentru alţii, să nu se mai repete astfel de cazuri. Chiar dacă sunt prostituate, nu poţi să-ţi baţi joc de ele cum vrei”, a declarat judecătorul Richard Weber.

Bogdan Negrei

„Femeia a fost mutilată şi va rămâne aşa. A spus că a avut sentimentul că îi curge carnea de pe faţă”, a mai spus Weber. Presa din Austria l-a numit pe Bogdan Negrei „Mafiotul roşu”, pentru faptul că a dus la Viena şi în mai multe oraşe austriece sute de românce, pe care le teroriza cu taxe de protecţie. Românul a negat toate acuzaţiile care i se aduc, spunând că este nevinovat şi că pătimeşte doar pentru că s-a aflat la faţa locului în momentul atacului.  „Creţu” a avut de-a face şi cu poliţia din Olanda. În 2009, el a fost arestat în oraşul Alkmaar, pentru că a ameninţat că îi taie mâna unei prostituate care a refuzat să-i plătească taxa de protecţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here