Bogdan Olteanu, fost vicepreședinte BNR și fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. În dosar el este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Banii au fost pentru sprijin electoral constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul intervențiilor la premierul de la acea dată, Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Initial, Tribunalul Bucuresti il condamnase la 7 ani de inchisoare cu executare, dar Curtea de Apel Bucuresti a redus sentinta.

Bogdan Olteanu implineste joi varsta de 49 de ani. Curtea de Apel Bucuresti a mai dedus din pedeapsa principala de 5 ani inchisoare aplicata lui Olteanu perioada retinerii, a arestarii preventive si a aretului la domiciliu, de la 29 iulie 2016 la 20 octombrie 2016, inclusiv, conform portalului instantelor.

”În temeiul art.421 pct.2 lit.a din Codul de procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul OLTEANU BOGDAN împotriva Sentinţei penale nr.1960 din data de 24 decembrie 2019, pronunţată de Tribunalul Bucurețti – Secția I Penală, în Dosarul nr.20082/3/2017. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, în fond, rejudecând: Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului OLTEANU BOGDAN pentru infracțiunea de trafic de influență, prev. de art.291 alin.1 Cod penal rap. la art.6 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.5 Cod penal, de la 7 ani închisoare la 5 ani închisoare, menținând pedepsele complementare și accesorii aplicate aceluiași inculpat prin sentința apelată.

În temeiul art.424 alin.3 Cod de procedură penală rap. la art.72 Cod penal, deduce din pedeapsa principală de 5 ani închisoare aplicată inculpatului perioada reținerii, a arestării preventive și a arestului la domiciliu, de la 29.07.2016 la 20.10.2016, inclusiv. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate.” – se arată în decizia Curții de Apel București.

2 COMENTARII

  1. Acest infractor e de origine EVREIASCA, nepotul ISRAELITEI-COMUNISTA-CRIMINALA Ghizela Vass… ce a ajuns si Romania sa fie condusa de ISRAELITI-COMUNISTI ANTI-ROMANI ca Ion IVANOVICI Iliescu, Petre NEULANDER Roman, Mugur Isarescu, Bogdan VASS Olteanu si multi altii

  2. In sfarsit.Acesta este nepotul impertinent si obraznid si criminal a unei cominterniste a anilor ’50 Ghizela Vos,cand ana pauker facea ravagii in Romania.Cominternistii de atunci si-au aruncat tentaculele peste Romania intruchipate in nepotii,fii,verii si lichelele jidanilor actuali.Acestia rad acum tot .Olteanu asta cu nume romanesc de imprumut a plutit in voe prin Romania la furat.Poate,inca nu sant sigur,ca i s-a infundat.Nu sant sigur pentruca in Romania se pedepsesc numai romanii amarati care fura cateva surcele din padure,pe cand marii rechini afaceristi,care nici taxe nu platesc statului roman,zburda in libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here