Adrian Groșan, cunoscut în mediul interlop din Cluj și Bistrița ca fiind un individ violent, a cerut strămutarea unui proces în care este judecat în instanțele clujene. Însă, Curtea de Apel Cluj i-a respins cererea.

”În baza art. 72 alin. 7 raportat la art. 74 alin. 1 C.proc.pen., respinge, ca nefondată, cererea formulată de petentul G. A. de strămutare a judecării cauzei care face obiectul dosarului penal nr. 1956/219/2021/a1**, aflată pe rolul judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Dej. În temeiul art. 275 alin. 2 C.proc.pen., obligă petentul să achite în favoarea statului suma de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 24 octombrie 2022”, arată soluția pe scurt a instanței.

Groșan este acuzat că în ianuarie 2018, în timp ce se afla într-un bar din Dej, l-a bătut măr pe VERES RĂZVAN ALEXANDRU. Cel din urmă, potrivit martorilor, l-ar fi provocat pe Groșan care stătea la o masă din local. Discuția dintre cei doi a degenerat și groșan l-a lovit pe Vereș cu pumnul în zona feței. După ce a căzut la pământ, Groșan a continuat să îl lovească cu picioarele până când o parte dintre ceilalți clienți au sărit în ajutorul lui Vereș și au oprit bătaia.

Groșan este implicat în dosarul lui Liviu Șipoș, fostul șef al Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Cluj. Capetele de acuzare sunt de constituire a unui grup infracțional, șantaj și lipsire de libertate în mod ilegal.

Procurorii susțin că Groșan avea un rol important în rețeaua infracțională condusă de Liviu Șipoș, bistrițeanul având misiunea de a șantaja persoanele vizate de Șipoș, după ce un alți membrii ai grupării intrau fără drept în spații private și montau dispozitive de interceptare și înregistrare a discuțiilor purtate în mediul ambiental, accesau ilegal sistemele informatice și montau dispozitive GPS de urmărire a autovehiculelor persoanelor vătămate.

“De asemenea a mai rezultat faptul că un alt nucleu al grupării infracționale, coordonat de inculpatul Șipos Liviu, identifică oameni de afaceri pe care îi supraveghează, utilizând inclusiv mijloace tehnice neautorizate (dispozitive GPS și dispozitive de interceptare și înregistrare a convorbirilor purtate în mediul ambiental) și sub diferite pretexte solicită remiterea unor sume importante de bani, un rol important în acest sens în cadrul grupării avându-l numitul Groșan Adrian .

Dintre membrii grupului infracțional constituit în acest scop de către inculpatul Șipos Liviu au fost stabiliți numiții Groșan Adrian, cu rolul de a șantaja persoanele vătămate, Z.C. , cu rolul de a pătrunde fără drept în spații private și de a monta dispozitive de interceptare și înregistrare a discuțiilor purtate în mediul ambiental, precum și de a monta dispozitive GPS de urmărire a autovehiculelor persoanelor vătămate, N.N. , cu rolul de a pătrunde fără drept în spații private, de a realiza activități de acces ilegal la sisteme informatice și de a monta dispozitive de interceptare și înregistrare a discuțiilor purtate în mediul ambiental, precum și de a monta dispozitive GPS de urmărire a autovehiculelor persoanelor vătămate, precum și numitul ***, care la solicitarea membrilor grupării infracționale efectuează verificări în bazele de date specifice și le comunică membrilor grupului infracțional rezultatul verificărilor. Din probele administrate a rezultat faptul că inculpatul Ș.L. a fost șef al Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca”, se preciza în document.

Arestat preventiv în dosarul tâlhăriei de la Dumitra

Numele lui Adrian Groșan a fost implicat și în dosarului tâlhăriei de la Dumitra, asupra omului de afaceri Octavian Harșianu, care a avut loc în noiembrie 2018.

La acea vreme, Groșan a fost arestat preventiv alături de Vasile Ciasar, ambii stând după gratii două luni, până în ianuarie 2019, când procurorii au cerut Judecătoriei Bistrița prelungirea măsurii preventive. Instanța a admis solicitarea procurorilor, însă hotărârea a fost contestată la Tribunalul Bistrița și desființată aici de către judecătorul de drepturi și libertăți, dosarul fiind trimis spre rejudecare Judecătoriei Bistrița.

Până să ajungă cauza din nou pe rolul Judecătoriei Bistrița, măsura arestului preventiv aplicată lui Groșan și Ciasar a expirat, astfel dosarul a rămas fără obiect, iar cei doi au fost puși în libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.