Rosa Food, brand deținut de Eiad Molhem, tatăl consilierului județean Bashar Molhem, va deveni un soi de bomboana de pe coliva din Piața Mărăști, după ce a vândut o franciză unui investitor care își propune să deschidă restaurantul într-o gheretă ridicată pe o bună bucată din trotuar. Consilierul județean Bashar Molhem a declarat pentru Gazeta de Cluj că beneficiarul are obligația să obțină toate avizele și autorizațiile necesare funcționării și consideră că modul în care a fost construit spațiul trebuie verificat de alte instituții, nu de companie.
Piața Mărăști este una dintre construcțiile din municipiul Cluj-Napoca în care ilegalitatea cloăie de ani de zile. Pentru că oportunitățile de dezvoltare creșteau și spațiul devenise din ce în ce mai mic, o minte sclipitoare a luat decizia să construiască o gheretă, lipită de complexul comercial, spațiu în care diferiți agenți economici și-au desfășurat activitatea de-a lungul timpului. Problema este că această construcție a fost ridicată pe o bună bucată din trotuar și depășește aliniamentul. În ciuda acestor chestiuni, omul de afaceri Eiad Molhem, tatăl consilierului județean Bashar Molhem, își va pune numele brandului Rosa Food pe ghereta ridicată pe trotuar, după ce a vândut o franciză unui investitor care a închiriat spațiul.
Reporterii Gazeta de Cluj au luat legătura cu consilierul județean Bashar Molhem pentru a afla cum anume va funcționa un restaurant într-o gheretă construită pe domeniul public, lipită de complexul comercial Piața Mărăști.
„Suntem OK, suntem acoperiți”
Bashar Molhem a afirmat că spațiul închiriat de cel care a cumpărat o franciză Rosa Food este notat în Cartea Funciară separat și nu are nicio legătură cu imobilul construit de Costică Pocol. Acesta susține că beneficiarul va reuși să obțină toate avizele necesare, chiar dacă ghereta este construită pe o bună bucată din trotuar, cu atât mai mult că și alți operatori economici și-au desfășurat activitatea în acel spațiu de-a lungul timpului.
„Da, îi vom da o franciză cuiva care urmează să-și desfășoare activitatea acolo. A închiriat un spațiu care are un CF separat, nu aparține de construcția Piața Mărăști. Chiar dacă este localizat acolo, are un CF separat și nu are legătură cu ceea ce este pe acolo. Prin urmare își va putea obține acordul de funcționare, ținând cont că nu intră sub incidența situațiilor cu ISU și așa mai departe, pentru că nu face parte din spațiul respectiv.
Noi ne-am pus întrebările acestea. Chiar și în contractul de franciză avem această obligație stipulată că trebuie să-și obțină acordul de funcționare și celelalte documente necesare. Aceștia (n. red. beneficiarii) ne-au spus că nu sunt probleme, ne-au arătat și CF-ul din care reiese că spațiul nu are legătură cu restul construcției. Din ce am înțeles, chiar sunt în curs de obținerea negației din partea ISU care poate fi obținută pentru spațiile pentru care nu este necesară autorizarea ISU. Din acest punct de vedere noi suntem OK, suntem acoperiți, iar ei își respectă contractul de franciză.”, a declarat Bashar Molhem pentru Gazeta de Cluj.
„Eu nu pot să mă duc să măsor trotuarul sau să verific aliniamentul, nu mai este problema mea”
Cât despre ghereta construită pe trotuar consilierul județean ne-a transmis că acest aspect nu îl privește, având în vedere faptul că și alți operatori economici și-au desfășurat activitatea în acel spațiu și dacă există o problemă, autoritățile ar fi cele care ar trebui să ia măsuri. Cu toate acestea Bashar Molhem a fost consilier local al municipiului Cluj-Napoca și, din anul 2020, ocupă funcția de consilier județean în cadrul CJ Cluj. Așadar, putem spune că din poziția pe care o ocupă, Bashar Molhem ar fi putut să sesizeze problema și chiar să facă demersuri în remedierea acesteia, însă se pare că afacerea tatălui său este prioritatea sa, nu interesele cetățenilor.
„Da, nu știu. Asta ține de cei care au închiriat spațiul, cărora le-am dat franciza. În plus, din ce am văzut la fața locului așa este spațiul. Și înainte să fie închiriat era o altă locație de tip fast-food, iar înainte de asta era o plăcintărie. Tot timpul a fost acest spațiu, din câte am văzut și știu. Până la urmă, acest lucru nici nu mai e treaba noastră. Dacă vine cineva la mine și îmi cere franciză, eu nu pot să mă duc să măsor trotuarul sau să verific aliniamentul pentru că nu mai este problema mea. Acest aspect intră deja sub competența altor instituții. Dacă francizorul poate să obțină acordul de funcționare, autorizațiile necesare, ca să nu fie probleme cu DSV, OPC și așa mai departe, eu nu mai am ce altceva să-i cer.
Mi se pare ciudat să ajungem la discuții de genul că spațiul este prea în față sau prea în spate. Nu știu de unde a apărut această discuție. Ca idee, eu nu am nicio calitate în toată partea aceasta ce ține de brand, dar pot să vă ajut cu orice informații, sunt în temă, dar nu am nicio calitate în firmele care dețin și administrează brandul.”, a declarat consilierul județean.
Cu toate că lui Bashar Molhem i s-a părut ciudat să discute despre poziționarea gheretei pe domeniul public, respectiv pe trotuar, aceste aspecte fac diferența între ceea ce prevede legea și ilegalitate.
Bashar Molhem nu a dorit să ne ofere informații cu privire la persoanele care au cumpărat franciza, argumentând că trebuie să se asigure că aceste sunt de acord să facă publice aceste informații.
„Trebuie să-i întreb pe ei, poate nu își doresc să se știe. Până la urmă, noi avem un contract cu ei în calitate de franciză și atunci este o chestiune de confidențialitate, dar pot să-i întreb și dacă n-au niciun fel de problemă vă spun cu drag despre cine este vorba.”, a afirmat Bashar Molhem.
Cine este Bashar Molhem?
În anul 2016, tânărul de origine siriană Bashar Molhem a fost votat consilier local în cadrul Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, fiind inclus pe listele PNL. Molhem părea că vrea să se implice și mai mult în politică, astfel în anul 2020, acesta a obținut funcția de consilier județean al județului Cluj, funcție pe care o ocupă și în prezent.
Despre tatăl acestuia, Eiad Molhem, se cunoaște faptul că a venit în România în anul 1995 și la scurt timp s-a implicat într-o afacere controversată cu tăieri de păduri din zona Baisoara. Acesta era asociat, alături de Malhem Mohamed-Emad si Wael Yassin, în cadrul firmei Tazman SRL, care se ocupa de tăierea și prelucrarea lemnului. Firma a fost implicată într-un dosar penal pentru sustragerea de arbori și la scurt timp Eiad Molhem și Malhem Mohamed-Emad s-au retras din societate. După ce a renunțat la afacerile cu lemn, Eiad Molhem a pus bazele lanțului de restaurante Rosa Food, care pare că se extinde peste tot și cu orice preț.
Consilier județean? Nu-i de mirare! În vremea palndemiei s-a umplut Clujul, poate toată România, de străini de alte rase. Pe asiatici îi aduc oficial sub minciuna „penurie de forță de muncă”, pe restul cine-i aduce. Are vreo legătură medalia Kalergi dată lui Iohannis în martie 2020 la începutul plandmiei?
Știu pe cineva ce-a închis restaurantul, centru, că nu-i mergea. În schimb altele, Euforia par ecsampl, au o grămadă de africani angajați. Ținînd seama de ce-am scris mai înainte mă întreb, oare cine le plătește acestora salariile dacă la cîți clienți și cîte mese are localul cu pricina erau destui angajații românii? Oricum africanii doar debarasau și stăteau de povești.
La DeLonghi srilankezii, două linii de producție din trei, pe lîngă casă și masă asigurată, sînt plătiți mai bine decît românii.
Pe cînd o anchetă?
Asta fac globalistii anti-europeni condusi de EVREI, extermina popoarele europene prin INLOCUIRE cu arabi africani indieni, pana cand si ultimul european alb va disparea.
Banuiesc ca dl Bashar Molhem e cetatean roman si trebuie sa respecte legile din Romania, banuiesc ca nu are imunitate. Daca e in CJ Cluj, dand la rame alaturi de Tise, s-a ales cu apucăturile acestuia. Halal!
În Baisoara și prin munți oamenii și firmele lui Boc au tăiat pădurea. Intrebati pe săteni ca ei știu.