Potrivit ultimelor date din Monitorul Oficial, clujeanul Marcel Borodi a rămaș cu 15% din compania Net Brinel, după ce a vândut pachetul majoritar de acțiuni companiei franceze SNEF.

Grupul francez SNEF S.A. acţionează, în principal, în sectorul energetic, maritim, infrastructuri industriale și terțiare, sectorul nuclear și cel al telecomunicațiilor.

Din grupul SNEF face parte compania Faurecia, care se ocupă de managementul diferitelor afaceri care se derulează în cadrul SNEF. Faurecia este condusă de Yann DELABRIERE, cetățean francez, care ocupă și funcția de director general al Safran Identity & Security, o societate franceză care a încheiat cu Loteria Română un contract cu dedicație în valoare de 8 milioane de euro.

Anul trecut, Loteria Română a încheiat un contractul cu asocierea S&T România SRL – Safran Identity&Security, privind furnizarea unui număr maxim de 2.181 de terminale loteristice. Pentru parafarea acestui contract, în funcția de director al Loteriei a fost numit un necunoscut, Mihai Păduraru, un personaj fără CV, care, la două zile după semnarea contractului, a fost demis din funcție. Practic, Păduraru a condus Loteria Română timp de 10 zile. Ulterior, în funcția vacantă a fost numit OVIDIU-IULIAN PORTARIUC, fost candidat la Primăria Botoșani și consilier personal al fostului Premier Sorin Grindeanu. Despre Grindeanu este redundant să spunem că este omul SRI.

Tiberiu Urdăreanu

Cealaltă firmă din cadrul asocierii pentru contractul de 8 milioane, S&T România SRL, este acum în proprietatea S & T AG, un concerc austriac. Însă, până de curând, ”frâiele” acestei companii erau ținute de Octavian Dumitru Nicolau, un un important jucător pe piaţa românească de telecomunicaţii, fiind partener, printre alţii, cu Nicolae Badea, șeful Computerland, şi Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI Grup.  În 2005, soţia lui Nicolau a vândut participaţia în firma 2K Telecom către afaceristul Sebastian Ghiţă, parlamentar PSD şi patronul România TV. Firmele lui Octavian Dumitru Nicolau au câştigat contracte importante de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), în timp ce soţia directorului acestui serviciu era angajata familiei Nicolau. De altfel, Nicolau este unul dintre prietenii de nădejde ai generalului Marcel Opriș, fostul șef STS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here